Potrošnja se tesitrala na Passatu dizel

Da se pažljivom vožnjom može smanjiti potrošnja goriva dokazali su djelatnici Autokluba Rijeka koji su na treningu eko-vožnje pokušali što pažljivije stiskati papučicu gasa. Fini pokreti iskušavali se se na Renault Meganima 1.4 i 1.6 te na Volkswagen Passatu s dvije tisuće dizelskih kubika. Vozilo se između 30 i 40 kilometara i potrošnja se pažljivom vožnjom smanjivala od 0,3 litre do čak dvije litre na 100 kilometara. Brzina se skidala sa 70 ili 80 kilometara na sat na idealnih 60 kilometara na sat. Vozilo se 20 do 26 minuta.
Najteže se benzin štedio na Meganu s 1.600 kubika. Jedan vozač potrošnju je skinuo s 6,7 litara na 5,6 litara na 100 kilometara dok je drugi vozač uspio potrošnju skinuti s 6,1 na 5,8 litara. Na Passatu pokretanom dizelskim motorom imalo se više prostora za smanjivanje potrošnje. Sa sedam litara se potrošnja skidala na pet litara na prijeđenih 100 kilometara. Rekordno niska potrošnja Passata bila je 4,6 litara pri brzini od 60 kilometara na sat.
Netko će reći »i nije neka ušteda«, no netko će prihvatiti tezu da uštedu treba pomnožiti s godišnjom kilometražom. Sve u svemu, zanimljivo je bilo provjeriti lakoću noge na papučici gasa.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".