Prošli je četvrtak Grobnik i okolica odjekivala zvukovima sportskih automobila, a brojni su ljubitelji brzine iskoristili priliku iskušati pokoji adrenalinski užitak brze vožnje. Festival brzine pružio je svima priliku da u sigurnosti staze iskušaju svoje automobile ili isprobaju neke od noviteta. Peugeot Hrvatska je iskoristio priliku i predstavio novi sportski automobil 208 Gti.

No, posebna poslastica odvijala se visoko iznad Grobničke staze, na Platku, gdje je prezentiran Peugeot 208 R2, relly inačica popularnog Peugeot kompakta a kojeg je priliku imao testirati iskusni rally vozač Autokluba Rijeka Marin Petrić.

Kako je ovo pravi trkaći automobli ne čudi lokacija koja je izabrana za test ovakvog automobila. Uske i zavojite ceste prema Platku pružaju idealne uvjete za test te je upravo ovakva konfiguracija ceste radno okruženje ovog automobila na kojem on pokazuje svoje mogućnosti i namjenu.

“-Drago mi je da je Peugeot Hrvatska prepoznao priliku za premijernu prezentaciju natjecateljske rally inačice Peugeota 208 paralelno sa prezentacijom novog Peugeota 208 GTI na Platku, koji smo izabrali upravo zbog prezentacije Peugeota 208 R2 u svom prirodnom ambijentu – rally brzincu. 208 R2 je trenutno najnoviji model u klasi R2 i svojim karakteristikama je već pokazao da je trenutno najbrži u klasi.

Ovjes je zadnja riječ tehnike i tehnologije, savršeno ispunjava sve izazove postavljene pred njega, a na posebno pripremljenoj dionici smo se potrudili da izazova ne nedostaje. I upravo to je najfascinantniji dio vozila.

Motor je iznimno elastičan, sa svojih 185 KS iz1,6 litaračiste atmosferske snage nije tipičan trkaći motor koji radi u jako uskom rasponu okretaja, nego vrhunskom krivuljom momenta popunjava srednji režim, a u krajnjoj snazi ni malo ne zaostaje za trenutnom konkurencijom.

S obzirom na vremenski kratak period prilagodbe, te uz bezbrojne mogućnosti podešavanja set up-a, i sa ovakvim postavkama 208 R2 se pokazao kao iznimno brz i sposoban za pobjede.

Nadam se da će mogućnosti u skoroj budućnosti omogućiti promociju Peugeota 208 R2 na trkaćim stazama u Hrvatskoj u pravoj borbi sa štopericom i uvijek spremnom konkurencijom” – prenio nam je Marin svoje dojmove sa netom zavrsenog testiranja.

Sam test automobila iskorišten je i za promociju a čast da se s Marinom provozaju zavojitom cestom prema Platku dobile su i poznata lica s malih ekrana; voditelji Marijana Batinić i Robert Knjaz.

Marijana je nakon divlje vožnje na Platku u Peugeot 208 R2 uzbuđeno izjavila : “Ovo je ono, adrenalin na najžešće, dođe ti da vrištiš!“

Kako je to izgledalo na Platku biti će vam jasnije kada poslušate zvuk ovog fantastičnog automobila kada se nalazi u rukama znalca, a više o svemu donosimo donosimo u slijedećem video uratku:

Roar!Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".