Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023.Pozivaju se vozači da u posljednjem tjednu travnja sa svojim motociklima pristupe besplatnom preventivnom tehničkom pregledu

S proljećem i ljepšim danima kreće nova motociklistička sezona pa se više pažnje u prometu posvećuje motociklistima. U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa već se tradicionalno održava preventivno-sigurnosna akcija kontrole  tehničke ispravnosti motocikala i mopeda. “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023″ ove se godine odvijaju od 24. do 29. travnja. Cilj je akcije potaknuti vozače na pravovremenu kontrolu tehničke ispravnosti vozila. Vozilo je bitan čimbenik prometne sigurnosti i želimo otkloniti mogućnost događanja prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. Uz to, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Napominjemo da besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost  prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije. U tim se slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

Pripremite motocikl za sezonu

Vozači i putnici na mopedima i motociklima čine jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu te su  često sudionici prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Sam početak je i najkritičnije razdoblje budući da su nakon zimske stanke refleksi još malo uspavani. Prije prve vožnje detaljno pregledajte vaš motocikl i pripremite ga za novu sezonu.

  • Pregledajte gume
  • Ispraznite spremnik goriva
  • Izmijenite ulje i filter ulja
  • Napunite akumulator
  • Provjerite tekućine
  • Operite motocikl
  • Očistite kacigu

U stanici Autokluba Rijeka na Preluku obavit ćemo besplatni pregled vozila za sve vozače koji se izvanredno pojave na pregledu s molbom da se njihov motocikl ili moped pregledaju. Važno je naglasiti da u sklopu akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Naše će vam stručno osoblje pregledom ukazati na neispravnosti te vas savjetovati o načinu otklanjanja istih kako biste bili sigurniji tijekom predstojeće sezone.

Vezani članci: Motocikl i sigurna vožnja – 7 stvari koje ne smijete zaboraviti

Pomoć na cesti i za motocikliste? Saznajte što je Optimum plus!

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".