Rezime sportske sezone Autokluba RijekaU Bakru proglašeni najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2018. godine

Proteklog vikenda u Bakru održano je proglašenje najuspješnijih sportaša hrvatskog autosporta za 2018. godinu koje se nakon petnaestak godina vratilo na područje Kvarnera, a po prvi je puta održano u Domu Matija Maržić u Bakru. Tamo su bili i sportaši Autokluba Rijeka koji su preuzeli nagrade za sportske rezultate ostvarene u 2018.-toj. To je kruna sportašima i klubovima za sav trud i sredstva utrošena u postizanje rezultata.

Rezultatski, ali i organizacijski gledano protekla sezona za Autoklub Rijeka bila je itekako uspješna, a rezultati na razini kako i dolikuje našem klubu. Osim uspjeha naših vozača, Autoklub Rijeka organizirao je i dvije sportske manifestacije; 27. Maškarani rally Pariz-Bakar i međunarodnu utrku „27. Rally Opatija“ u suradnji s AK Opatija. Upravo je ova potonja proglašena kao najbolje organizirana utrka u ovogodišnjem rally prvenstvu.

Najuspješniji u kronometru

Naši vozači ove godine nastupali su u 4 discipline hrvatskog autosporta; brdske auto utrke, autorally, kronometar vožnje i formula driver. Svi su okončali sezonu unutar prva tri mjesta u svojim kategorijama.

Dejan Kopajtić, državni prvak kronometar vožnje

Titulom državnog prvaka okitio se Dejan Kopajtić i to nastupajući u dvije discipline, brdske autoutrke gdje je dominirao tijekom cijele godine u svojoj klasi ostvarivši šest pobjeda i jedno odustajane uslije tehničkog kvara.  U konačnici sezonu završava uvjerljivo na 1. mjestu klase E-15 te 3. mjestu mnogobrojne Grupe E1.

Nadalje Dejan, osim u brzinskim disciplinama, i dalje potvrđuje svoju superiornost u tehničkoj disciplini autosporta – kronometar vožnje gdje sezonu završava na 1. mjestu ukupnog poretka te 1. mjestu klase sport preko 1400 ccm.

Marin Petrić

U kronometar vožnjama nastupao je  i Marin Petrić. Marin je dugogodišnji člana AK Rijeka, uspješni vozač koji je u svojoj karijeri nastupao u gotovo svim disciplinama autosporta. Ove godine odlučio se za nastup u disciplini kronometar vožnje gdje sezonu završava na 1. mjestu unutar klase 2 – do 1600 ccm.

U „kraljici automobilizma“ kako još nazivaju ovu iznimno atraktivnu i tešku disciplinu autosporta – rally, Autoklub Rijeka imao je predstavnika Ivana Pavlovića. Nekoliko prijašnjih godina Ivan je nastupao kao vozač, dok ove godine je vozačko sjedalo zamijenio suvozačkim. Ivan sezonu završava kao prvoplasirani u konkurenciji suvozača u klasi 3 državnog prvenstva.

Ne smijemo zaboraviti najstariju, ali nikako najmanje važna Ljiljanu Kamenar od milja zvanu „Nona“. Jedina aktivna vozačica u Autoklubu Rijeka, koja iza sebe ima 38 godina aktivnog bavljenja automobilizmom,  i ove godine nastupala je u disciplini kronometar vožnje te osvojila 3. mjestu u konkurenciji veterana.

Rezultati

Ovo su redom rezultati sportaša AK Rijeka tijekom prošlogodišnje sezone te njihova postignuća u Prvenstvu Hrvatske za koja su im nagrade dodijeljene na proglašenju u Bakru. Sve rezultate možete pronaći na stranicama HAKS-a.

Brdske autoutrke:

Dejan Kopajtić:  1.mjesto klase H15 – Prvenstvo Hrvatske

Ivan Pavlović

3. mjesto grupe E1

Kronometar vožnje:

Dejan Kopajtić:  1.mjesto Ukupnog poretka – Prvenstvo Hrvatske

1. mjesto klase 5 (Sport +1400)

Marin Petrić: 1. mjesto – klasa 2 (serijski – 1600)

Ljiljana Kamenar: 3. mjesto – veterani              

Rally

Ivan Pavlović (suvozači): 1.mjesto – klasa 3

„27. Rally Opatija“ najbolje organizirani hrvatski rally

Utrka na koju smo izrazito ponosni, kako smo već naglasili, je ovogodišnja rally autoutrka „27. Rally Opatija“ koja je održana početkom mjeseca svibnja. Tom utrkom nastavljena je višegodišnja suradnja s sportskim prijateljima i organizatorima iz AK Opatija s kojima smo napravili vrhunsku manifestaciju. Da je tome tako potvrđuje i nagrada Hrvatskog auto i karting saveza kao najbolje organizirana utrka u hrvatskom rally, a nositelju organizacije AK Opatija uručena je na svečanosti u Bakru.

Nova sezona je već na pomolu, starta prvog vikenda u ožujku te se nadamo, da će biti ako ne i bolja, barem jednako uspješna kao i ove protekle.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".