Simulator na Korzu je pobudio velik interes Riječana.
Riječka žila kucavica, Korzo, bila je u znaku manifestacije “Sigurno na dva kotača“ čiji je najzanimljiviji dio, bez imalo dvojbe, bio simulator prevrtanja. Riječ je o prilagođenoj Opel Corsi u kojoj je veliki broj Riječana sjeo, vezao sigurnosne pojaseve i u kontroliranim uvjetima, uz znatno manju brzinu, osjetio kako izgleda kada se automobil uslijed prometne nezgode okrene na krov ili na bok.
Osjećaji su bili različiti, neke je impresionirao više, druge manje, ali ono što je bilo zajedničko svima je još jedna spoznaja o tome što znači sigurnosni pojas.
– U Autoklubu Rijeka provodimo prometnu kulturu i pokušavamo voditi sigurnost o cestovnom prometu. Za ovu prigodu, u Rijeku smo doveli simulator prevrtanja u kojem se može osjetiti što znači završiti na krovu u automobilu. Nadam se to nitko neće doživjeti u realnim uvjetima, a ovaj simulator će na najbolji način ilustrirati važnost sigurnosnog pojasa i što znači biti vezan. Statistike pokazuju da se više od 50 posto vozača ne veže u automobilu, a samo nekoliko trenutaka u ovom simulatoru će pokazati koliko znači sigurnosni pojas, rekao je Mile Perić, tajnik Autokluba Rijeka istaknuvši da će riječki autoklub i dalje voditi računa o prometnoj preventivi i značajne resurse usmjeriti razvoju sigurnosti na cestovnom prometu.
Među brojnim znatiželjnicima, hrabrost za sjesti u simulator prevrtanja prva je skupila Ljiljana Kamenar iz AK Rijeka koja se automobilizmom bavi već 35 godina.
– Bilo je dobro, preživjela sam. Nije bilo ništa strašno jer sam očekivala da će to biti malo brže, ali to je možda samo moj osjećaj zbog dugogodišnjeg vozačkog iskustva, istaknula je Kamenar dodavši da je ovo bila dobra prilika za uvjeriti se u važnost korištenja pojaseva.
– Sigurnosti u prometu nikada dosta i do toga jako držim, baš kao i na koncentraciju jer je trenutak nepažnje dovoljan za nesreću. Dok se vozim niti ne slušam muziku već se koncentriram isključivo na događaje na prometnici, dodala je Kamenar koja je u svojoj automobilističkoj karijeri ostvarila zapažene rezultate na državnoj i županijskoj razini.Odgovori

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".