Ovog vikenda od 13.-15.09.2013. u Buzetu se održava najpoznatija brdska autoutrka u Hrvatskoj “32. Buzetski dani”. Utrka je to koja se boduje za Prvenstvo Europe, Prvenstvo Europe  – povijesna vozila, Međunarodno regionalno Prvenstvo Republike Hrvatske, Međunarodno regionalno Prvenstvo Republike Hrvatske –  povijesna vozila, Prvenstvo Republike Hrvatske, Otvoreno Prvenstvo Republike Slovenije i Kup AŠ 2005 i Prvenstvo Auto i Karting Lige Zapad.

Na adresu organizatora pristiglo je 197 prijava što garantira vrhunski spektakl i odlične borbe unutar razni kategorija samim time što je ovo zadnja utka u ovogadišnjem Europskom prvenstvu a odluka o Prvaku starog kontinenta odlučuje se upravo ovog vikenda.

Između ostalih na Buzet dolazi i apsolutni rekorder staze, talijan Simone Faggioli u protutipu Osella FA 30 te je u neznatnoj prednosti pred svojim sunarodnjakom Faustom Bormolinijem Osela PA 30 u kategoriji 2 (formule i prototipovi). Među njima ovog vikenda u izravnoj borbi odlučuje se o naslovu Europskog prvaka kategorije 2 (formule i prototipovi).

Nama svakako najzanimljivija bit će borba za prvaka u kategoriji 1 u kojoj nastupa hrvatski vozač Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac) u Mitshubishi Lancer EVO IX koji zaostaje za trenutno vodećim čehom Lukasom Vojacekom  malih 8,5 bodova. Držimo palčeve našem Tommyu!

Među svom tom silnom konkurencijom nastupaju i vozači Autokluba Rijeka; Dejan Kopajtić, Igor Vičević, Ivan Pavlović i Marin Petrić.

Dejan Kopajtić  ove godine pruža vrhunske vožnje u svom već legendarnom Yugu. S izravnim konkurentom i prijateljem  riječaninom Marijom Jurišićem Citroen AX na svakoj utrci vodi bespoštenu borbu te jedan drugoga guraju do krajnjih granica a njihove vožnje i borba na stazi prepričava se još danima. Svakako moramo napomenuti i ostale koji će Dejanu i Mariju pokušati pomrsiti račune; dubrovčanin Mato Milković, puležan Zoran Vidmar, riječanin Ivan Jaranović te Sanjin Prodan i Edi Kuharić.

Igor Vičević- trenutno je vodeći u klasi N2 Prvenstva Hrvatske. Ponovno će u Buzetu voditi borbu s izravnim konkurentom Đivom Franić koji se vraća na brdske staze nakon izlijetanja na Malačkoj ove godine. Zanimljivo je da obojica voze identične automobile Honda Civic 1.6 VTi. Vidjet ćemo koji će biti sretniji, spretniji i nakraju brži. Držimo palčeve Igoru.

Ivan Pavlović- mladi vozač AK Rijeka kojem iskustvo ne nedostaje. Skupljao ga je godinama kroz “male” discipline autosporta; OSV, autoslalom i kronometar vožnje gdje s 3 pobjede u 3 utrke glavni konkurent za osvajanje ovogodišnjeg naslova prvaka. Osjeća da je vrijeme kaljenja prošlo i ovo je stepenica više u njegovoj karijeri. Pavlović u Buzet dolazi sa svojim novim automobilom, trofejnim Cliom Sport. Vjerovanja smo da Pavlović u Buzetu može do dobrog rezultata te će svakako pokušati pomrsiti račune vodećima u klasi N3; Knegu, Magdiću i Manenici koji nastupaju u Hondama Civic Type. Svakako Pavloviću će ovo biti dobar svojevrsni trening i pokazatelj mogućnosti pred iduću sezonu jer ćemo ga iduće sezone nadamo se gledati na svakoj utrci državnog prvenstva na brdskim stazama..

Marin Petrić – poznato ime HR autosporta. Nastupao je u gotovo svim disciplinama autosporta te osvajao naslove prvaka, viceprvaka. Za Buzet se odlučio na provjerenu kombinaciju – Citroen C2R2 s kojim je nastupao na rally utrkama domaćeg prvenstva. Marin će imati jaku konkurenciju, uz njega još trojica vozača dolaze s identičnim automobilima; vodeći u prvenstvu Marko Ćoza, buzećan Viliam Prodan koji ove godine postiže odlične rezultate u Mitropa rally Cup-u, te Mateo Butorac. Konkurenciju zaoštravaju buzećan Bojan Krota, Sandro Miskić i Tomislav Milković svi s Peugeot 106.

Uz vozače na utrci sudjeluju i suci našega kluba koji će vjerujemo pridonijeti u realizaciji uspješne utrke – oktanskog spektakla što je Buzet već dokazao godinama unatrag. Pa neka spektakl počne!

Našim vozačima želimo uspješan vikend te pozivamo sve ljubitelje oktana u Buzet ovoga vikenda.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".