prvo mjesto klase 2 Prvenstva Hrvatske

Na 21. Opatijskom rallyju bodovanom za Međunarodno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Auto i karting Lige Zapad nastupile su dvije posade Autokluba Rijeka. Tomislav Šepić/Hrvoje Šepić u Peugeotu 306 klase 2 te Marin Petrić/Goran Crnković u Citroenu C2R2 klase 3. Šepići su osvojili prvo mjesto klase 2 Prvenstva Hrvatske te drugo mjesto klase 2 Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske. Petrić i Crnković zauzeli su sedmo mjesto u prvenstvu Hrvatske i Međunarodnom prvenstvu Hrvatske u klasi 3. Natjecanje je okupilo 33 posade.

Tomislav Šepić i Hrvoje Šepić od početka dana krenuli su u jakom tempu te na prvom brzinskom ispitu Veprinac dužine 11.830 kilometara postavili prvo vrijeme klase 2 s vremenom 8:04,6 što je 11 sekundi brže od drugoplasirane posade Sertić/Stiperski u Renault Cliu R3 i trecćplasirane »policijske« posade Mateša/Harapin u Hondi Civic Type R.

Na preostala tri brzinska ispita uvjereno su postavljali prvo vrijeme te niti u jednom trenutku pobjeda nije došla u pitanje. U Međunarodnom prvenstvu Hrvatske mađarska posada Varkonyi/Tamas u Hondi Type R bila je prebrza i neuhvatljiva te su osvojili prvo mjesto ispred naših dečki.

Druga posada AK Rijeka, Marin Petrić/Goran Crnković (AK Ri Autosport) nastupili su na rallyju nakon pet godina pauze. Marin je posljednji put na rallyju nastupio 2007. godine s istim autom kojim je odlučio nastupiti u Opatiji. Zna se koliko je auto vrhunski pripremljen i konkurentan i bilo je samo pitanje koliko naša posada može biti brza nakon tolike pauze.

Krenuli su s pehom, već na prvom brzinskom ispitu probušila im se gumu te im je zamjena gume oduzela puno vremena i nade u dobar plasman su potonule. Na preostala tri brzinska ispita pokazali su koliko su stvarno brzi postigavši treće i četvrto vrijeme generalnog poretka. Marin je nastupom pokazao da je stvarno brz i da nije »zaboravio« voziti. Nadamo se da će do početka iduće sezone zatvorit financijsku konstrukciju za cijelu sezonu te da ćemo iduće sezone na rally stazama imati dvije posade AK Rijeka spremne na odlične rezultate jer svojim vožnjama su i ove godine pokazali što mogu. Problem su jedino financije.

Do kraja ovogodišnje sezone preostali su 14. Martinski rally koji se vozi 26. i 27. listopada te Porečki rally koji je na rasporedu 10. i 11 studenog.

Iz ostalih media o 21. Rallyju Opatija:
http://www.automototrend.com.hr/vise.php?id=5516
http://www.automototrend.com.hr/vise.php?id=5521
http://www.automototrend.com.hr/vise.php?id=5529
http://www.autosport.hr/hr-sport/rally/item/62070-šebalj-i-klinc-ponovo-najbržiAutoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".