Ovogodišnji studeni je na cestama Policijske uprave primorsko-goranske odnio jedan život, što je veliki pomak u odnosu na prošlogodišnji studeni kad je izgubljeno pet života. Jedini poginuli stradao je kao pješak. Prošlog mjeseca je teže ozlijeđeno 19 ljudi, desetero vozača, četvero putnika i petero pješaka. Lakše je ozlijeđeno 44 sudionika u prometu.

Statistika otkriva da se dogodilo 239 prometnih nesreća, što je manje za 7,4 posto u odnosu na lanjski studeni. U 32 slučaja ili u osam posto nesreća prste je umiješao alkohol, što je nešto bolji rezultat nego lanjskog studenog. Vozači moraju biti najoprezniji petkom u kojem se dogodilo 48 nesreća, a najrizičniji period za vožnju je od 16 do 20 sati, kada su upisane 64 nesreće.

Pogreške vozača uvjetovale su 88 posto nesreća. Od toga se 27 posto nesreća dogodilo zbog nepropisne brzine i brzine neprimjerene uvjetima, 13 posto zbog nepoštivanja prednosti… Pješaci su skrivili manje od dva posto nesreća.

Podsjetimo da je listopad odnio tri života te upozorimo da su pred nama blagdani u kojima, kao po pravilu, opada koncentracija na prometnicama.Odgovori

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".