Bliže mi je, opravdanje je nesavjesnih vozača

Hladno kišno predvečerje na Marinićima. Gužva na parkiralištu ispred trgovačkog centra i nije bila pretjerana, no dotjerana dama srednjih godina u SUV-u riječkih registracija 744… očito je smatrala da njene čizme previše vrijede da bi se parkirala punih 30 metara od ulaza u trgovački centar. Puno zgodnije je parkirati pred samim ulazom, na mjestu za invalide. Bahatost i bezobzirnost očito nemaju nikakvih granica. »Dama« je parkirala tako da je zauzela dva parkirna mjesta za invalide.
Nažalost, nije jedina. Često se zapitamo postoji li u ljudima koji zauzimaju invalidska mjesta trunka humanosti. Stali smo pred invalidskih mjesta i odlučili pitati vozače zašto parkiraju na invalidska mjesta. Jedan nam je odgovorio: »Pa ima još jedno slobodno«. Vozač je odšetao u trgovinu bez grižnje savjesti. Sljedećeg smo pitali zašto i čuli sljedeće: »Najbliže mi je«. Dobro smo i prošli. Nedavno je dvojac pretukao redara na jednom parkiralištu nakon što ih je upozorio da su parkirali na mjestu označenim žutim crtama. Još je nevjerojatnije da su vozači kadra prepirati se da li ima policija pravo kažnjavati nepropisno parkiranje na invalidskim mjestima u trgovačkim centrima.
Ignoriranje mjesta za invalide svakodnevna je pojava. U jednom manjem hrvatskom gradu u samo pola sata je »uhvaćeno« 14 vozača koji su zloupotrijebili mjesto za invalide. Za parkiranje na mjestima za invalide zakon propisuje kaznu od 700 kuna. Jesmo li tako jadni da nam je kazna jedina prepreka da bi zauzeli mjesto ljudima koji bi bili najsretniji da nemaju nikakve povlastice na parkiralištu?Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".