Služba pomoći na cesti AK Rijeka ima 250-300 intervencija mjesečno

 

S Autoklubom Rijeka na cesti zaista nikad nisi sam, 365 dana u godini i 24 sata na dan pomoć na cesti Autokluba Rijeka je uvijek na usluzi vozačima. Prvu rečenicu možda bi netko mogao shvatiti kao uvod u reklamnu kampanju, no sumnjičavci će zastati kad se suoče s brojkama koje zaista potvrđuju da je Autoklub Rijeka danonoćno na usluzi vozačima.
Devetero djelatnika s četiri kamiona za prijevoz vozila te tri vozila za pomoć na cesti mjesečno u prosjeku naprave 250 do 300 intervencija. U siječnju je odrađeno 277 intervencija, u nešto kraćoj veljači 248. No, što je prosjek u poslu koji ovisi o gužvama na cestama, vremenskim nepogodama, turističkim špicama. Često tek pusta brojka. Tako se zna dogoditi da služba pomoći na cesti Autokluba Rijeka u jedan mjesec odradi 690 intervencija. To je bio lanjski rekord. Pretprošle, 2011. godine, rekordni mjesec je imao 440 intervencija. Najviše je posla ljeti, kad je i najviše vozila na cesti. Prošla godina će ostati zapamćena po 3.820 intervencija.
Najviše posla ima kad se dogodi nešto nepredviđeno. Recimo, povratak zime u Rijeku prije nekoliko dana. Za snijega i leda vozači su samo preko centrale HAK-a zatražili 30 intervencija.
Prvi poziv u pomoć zabilježen je u šest ujutro. Posljednji u 21 sat. U jednom satu stiglo je čak šest intervencija. Dan kasnije, kad su se smirile vremenske neprilike, stiglo je tek pet poziva u pomoć. I to je dio posla. Jedan dan posla preko glave, drugi dan se uglavnom dežura. I nitko ne zna što će donijeti sutra.
Služba pomoći na cesti Autokluba Rijeka pokriva prostor od Brseča, do Rupe, tunela Tuhobić do Bakarskog zaljeva.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".