Na cestama Policijske uprave primorsko-goranske tijekom rujna je poginula jedna osoba. Vozač na Krku kojeg je usmrtila “podivljala” cisterna. Ozlijeđeno je 84 osoba, 17 teško, a 67 lakše. Statistika je puno povoljnija od prošlogodišnjeg rujna u kojem je život izgubilo šestero sudionika u prometu. Dvostruko je smanjen broj teško ozlijeđenih u odnosu na prošlogodišnji rujan. Od 17 teško ozlijeđenih, 16 su vozači, a jedan je putnik. U prošlom mjesecu zabilježeno je 256 prometnih nesreća, što je manje za dvadesetak posto u odnosu na isti period lani.

U više od 6 posto nesreća kumovao je alkohol, što je otprilike na prošlogodišnjoj razini. Najviše nesreća događalo se subotom, a najkritičniji period pruža se od podneva do 16 sati.

Pogreške vozača “krive” su za 90 posto nesreća. Gotovo svaka četvrta nesreća dogodi se zbog nepropisne brzine ili brzine neprimjerene uvjetima na cesti. Vožnja unatrag kumovala je svakoj desetoj nesreći dok vožnja na nedostatnoj udaljenosti u ukupnoj statistici nesreća sudjeluje s više od 12 posto.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".