U Vodicama će se u subotu dodijeliti nagrade za najuspješnije sportaše u hrvatskom autosportu za 2012. godinu. To je za sportaše i klubove kruna sezone i nagrada za sav trud i sredstva utrošena u postizanje rezultata.

Za klub i sportaše AK Rijeka natjecateljska 2012. godina bila je iznimno uspješna, najuspješnija u posljednje četiri godine. Sportaši su nastupali gotovo u svim disciplinama autosporta te su svi okončali sezonu među troje najboljih.


Titulom državnog prvaka okitio se Danijel Bezjak nastupajući u autokrosu. Dominirao je cijele godine ostvarivši sve pobjede.

»Kralj autoslaloma« Dejan Kopajtić i dalje potvrđuje superiornost u tehničkoj disciplini te sezonu završava na prvom mjestu klase 8 te osvaja titulu Prvaka HAKS-a.

Odmah iza njega, u istoj klasi, smjestio se još jedan član Autokluba Rijeka, Hrvoje Šepić.

U klasi 9 Prvenstva Hrvatske u autoslalomu titulu viceprvaka osvaja mladi Ivan Pavlović.
Dejan Kopajtić, Hrvoje Šepić i Ivan Pavlović činili su ekipu AK Rijeka u disciplini autoslalom te osvojili drugo mjesto u konkurenciji 35 klubova iz cijele Hrvatske.


Igor Vičević, (prvak grupe N za 2011. godinu ) u 2012. godini je nastupao na utrkama na brdskim stazama te postavio pred sebe nove izazove, prešavši u grupu A, klasu A7. Ovogodišnju sezonu punu pehova ipak završava kao viceprvak HAKS-a. Dejan Kopajtić je uz autoslalom nastupao i na brdskim stazama. Na posljednjoj utrci sezone potpuno uništava vrhunski pripremljen Yugo 1.6 kojem je ovo bila premijerna sezona, gubi korak te osvaja treće mjesto u klasi H15.


U »kraljici automobilizma«, reliju, Autoklub Rijeka imao je predstavnika u posadi Tomislav Šepić sa suvozačem Hrvojem Šepićem. Nedostatak sredstava te tehnički kvar na jednoj od utrka nije im dao dalje od drugog mjesta grupe 2. Šepići su na kraju godine osvojili prvo mjesto grupe 2 na utrci Prvenstva Europe »39. Croatia Rally« koji je ove godine vožen na Kvarneru, Istri i Gorskom kotaru u dužini od 856 kilometara. Sjedište relija bilo je u Rijeci.


Jedina aktivna vozačica u Autoklubu Rijeka Ljiljana Kamenar, od milja zvana Nona, iza sebe ima 35 godina aktivnog bavljenja automobilizmom. Ove je godine nastupala u disciplini kronometar vožnje te osvojila drugo mjesto klase 1 te drugo mjesto u konkurenciji vozačica.
U godini koja je za nama i sportski suci bili su vrlo aktivni. Autoklub Rijeka organizirao je četiri značajne sportske manifestacije. U veljači je održan »21. Maškarani rally Pariz-Bakar«, u travnju na legendarnoj Preluci 15. Riječki autoslalom te u listopadu u suradnji sa sportskim prijateljima AK Zrinski utrka u ocjensko spretnosnim vožnjama »OSV Rijeka 2012.«
Natjecateljska 2013. službeno počinje u ožujku.


Utrka na koju smo izrazito ponosni je prošlogodišnja brdska auto utrka na brdskim stazama »Učka 2012.« u srpnju. Tom utrkom se nakon desetljeća pauze AK Rijeka vratio među organizatore brdskih utrka te s sportskim prijateljima i suorganizatorima iz AK Opatija motorsport napravio vrhunsku manifestaciju i svojevrsni spektakl. Hrvatski auto i karting savez proglasio je »Učku« najbolje organiziranom utrkom na brdskim stazama u 2012. godini. Autoklubu Rijeka će nagrada kao najboljem organizatoru biti uručena na svečanosti u Vodicama u subotu.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".