28. i 29.06.2013. održan je “5. Rally Novi Vinodolski” u organizaciji Auto saveza Primorsko-Goranske županije (ASP-GŽ) pod pokroviteljstvom Grada Novi Vinodolski i Općine Vinodolske a bodovao se za: Međunarodno regionalno Prvenstvo Republike Hrvatske, Prvenstvo Republike Hrvatske te Prvenstvo Auto i karting lige zapad.

Na listi prijava našle su se 33 posade međutim, onaj papirološki dio prije samog natjecanja obavilo je njih 28 koje su u petak u 18,01 sati među mnoštvom publike i zaljubljenika u autosport startale s trga Frankopana i zaputile se prema prvom brzinskom ispitu (BI) Bribir 1.

Među njima posebno treba istaknuti dvije; članovi AK Rijeka Tomislav Šepić/ Hrvoje Šepić  prošlogodišnji viceprvaci države u svom Peugeotu 306 klase 2 i Elvino Svetić kao suvozač Dinu Butorcu (AK Opatija motorsport) u prestižnoj Škodi Fabiji S2000 klase 1.

– zadovoljni smo nastupom na ovom rally-u. Činjenica je da nam je ovo bio prvi nastup nakon duge zimske stanke. Auto smo kvalitetno pripremili i samo je bilo pitanje koliko brzo možemo uhvatiti pravi ritam. Od prvog brzinca krenuli smo kako se kaže “na nož” i s brzinca u brzinac skidali svoja vremena. Prije zadnja dva brzinca čvrsto smo držali 1. mjesto klase 2 te 10. mjesto ukupnog poretka što je za ovaj automobil izvrstan rezultat. Međutim donijeli smo odluku da ne želimo kalkulirati i eventualno voziti rezerviranim tempom i čuvati rezultat nego beskompromisno i agresivno do samog kraja, radi nas samih, radi prijatelja i publike koji su nas bodrili uz stazu jednostavno smo željeli pružiti dobre vožnje a vjerujem da smo u tome i uspjeli. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim vjernim navijačima uz stazu a oni će se sami prepoznati.

Iskusni rally suvozač Elvino Svetić (AK Rijeka) nastupio je u tandemu s mladim Dinom Butorcem kojemu je ovo bio prvi nastup u rally-u, a za svoju premijeru odabrana je prestižna Škoda Fabia S2000; vrhunski automobil zadnje evolucije kakve se ne viđa na našim stazama. Nastup u identičnom automobilu prijavio je i višestruki državni prvak Juraj Šebalj. Na kraju Butorac i Svetić ostvaruju fantastičan rezultat u svom prvom nastupu 3. mjesto ukupnog poretka iza Šebalja i mađara s hrvatskom licencom Janosa Szilagyia u Mitsubishi Lancer Evo IX.

Ovaj novi rally tandem viđati ćemo i na preostalim utrkama ove sezone u identičnom automobilu. Naime dogovorena je suranja s talijanskim RB Motosportort za sve preostale rally-e prvenstva te je ovo bila najava i proba prije 40. Croatia rally-a utrke Europskog prvenstva čiji je domaćin od 27.-29.09.2013. Poreč.

Rezultate “5. Rally-a Novi Vinodolski” možete pogledati na slijedećem linku: http://www.haks.hr/rez13/rally.htm

Dijelić atmosfere možete pogledati na slijedećim filmovima:

Rally Novi Vinodolski 2013 – Onboard Skoda Fabia Super 2000

5. rally Novi Vinodolski 2013 – Croatia

Rally Novi Vinodolski 2013.- Bribir HighlightsAutoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".