Jučerašnjom utrkom u kronometar vožnjama na karting stazi u Taru otpočela je nova sezona u autosportovima. Na adresu organizatora natjecanja AK Skok racing iz Brtonigle pristiglo je 46 prijava u 6 različitih klasa.

Boje Autokluba Rijeka branili su Ivan Pavlović (Ranault Clio 2.0 Sport) u klasi sport +1400 ccm, Dejan Kopajtić (Zastava Yugo 1.8 16V) klasa sport +1400 ccm i Ljiljana Kamenar (Zastava Yugo) klasa serijskih automobila -1200 ccm.

Ivan Pavlović AK Rijeka, Renault Clio Sport

Pavloviću je ovo bila prva utrka nakon osmomjesečne pauze. Naime prošle godine u Kanfanaru, upravo na utrci kronometra imao je teško izlijetanje te se ove godine vraća spreman s ciljem i željom obrane naslova ukupnog pobjednika iz 2013. i naslova državnog prvaka. Sezona je za Pavlovića počela i više nego dobro, nakon 3 odvožene vožnje 1. mjesto klase sport i 2. mjesto ukupnog poretka. Stepenicu više od Pavlovića popeo se zagrebački automobilist Vjekoslav Čičko u prototipu Fiat Cinquecentu koji ove godine brani boje AK Buzet autosporta.

– s obzirom da 8 mjeseci nisam vozio i da smo auto završili svega nekoliko dana prije same utrke zadovoljan sam postignutim rezultatom. Na jutarnjem treningu imao sam ukupno 1. vrijeme ali je bilo vrlo sklisko. Za samu utrku odlučio sam malo drugačije posložiti “set up” na automobilu i poslije je sve funkcioniralo savršeno.

Dejan Kopajtić AK Rijeka, Zastava Yugo

Dejan Kopajtić iz Tara se vraća s 2. mjestom klase sport i 4. mjestom ukupnog poretka.

– u Tar sam prvenstveno došao s ciljem testiranja auta nakon dorada ove zime. Za 20-tak dana počinje sezona na brdskim stazama i to će biti moja primarna disciplina ove godine ali vjerujem da ću nastupiti na još pokojem kronometru. Autom sam zadovoljan mada ima jos sitnica za poboljšati. Vjerujem da ću prvu trku dočekati spreman.

Ljiljana Kamenar popularno zvana Nona nastupila je privremeno u novom autu i stigla do 3.mjesta u konkurenciji vozačica. Naime njezin legendarni Autobianchi je na doradi te nije gotov pred početak sezone. Vjerujemo da će Nona i njen Bianchi zajedno nastupati već od slijedeće utrke.

Rezultati ukupnog poretka 11. Nagrade Tar-Vabriga

Iduća utrka u kronometar vožnjama na rasporedu je 17. svibnja u Puli.

 Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".