Smrt troje ljudi na pružnom prijelazu u Varaždinu aktualiziralo je pitanje sigurnosti pružnih prijelaza u Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatskih željeznica, u prvih devet mjeseci lanjske godine na pružnim prijelazima širom Hrvatske dogodilo se 36 prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo šest, a teže je ozlijeđeno 14 ljudi.
U Hrvatskoj postoji 1.514 pružnih prijelaza, 986 prijelaza označeno je samo znakom stop i Andrijinim križem. Gotovo 70 posto prijelaza nema branike. Ni branici ni signalizacija nisu jamac, pokazuje podatak iz 2011. godine, kada je od osmero smrtno stradalih, čak petero poginulo na prijelazima s branicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom. Da se vozači igraju životima pokazuje podatak da su u lanjskih devet mjeseci oštećena 423 polubranika nakon slaloma vozača između brklji pri pokušaju prijelaza pruge u posljednji tren. Trošak potpunog opremanja (polubranici, svjetlosna i zvučna signalizacija) jednog pružnog prijelaza procjenjuje se na milijun kuna. Prema podacima HŽ-a svaki drugi poginuli na pružnim prijelazima poginuo je na mjestima gdje postoje polubranici i svjetlosna signalizacija.
Podsjetimo da je radi zaštite života pokrenuta i preventivna akcija »Vlak je uvijek brži«.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".