Ciljnom rampom na glavnoj opatijskoj prometnici završen  je 23. Rally Opatija. Opatijska rivijera i obronci Ćićarije u organizaciji Autokluba Opatija i suorganizatora Autokluba Rijeka i AK Ina Millenium ovaj vikend ugostili su neke od najpoznatijih imena hrvatskog rallya.

Petak, 24. Listopad prošao je u tehničkim formalnostima kada su obavljene verifikacije dokumenata vozača i tehnički pregled vozila. Prijavljene su ukupno 32 posade, a na Shakedownu koji je započeo u 14h sudjelovale su 23 posade. Ceremonijalnim startom, koji se ove godine odvijao na glavnoj opatijskoj prometnici, te time doprinjelo atraktivnosti same manifestacije, službeno je započelo natjecanje.

Ovogodišnje izdanje rallya vozilo se itinererom dugim 354,70 km u sklopu kojega je 8 brzinskih ispita ukupne duljine 110,54 km. Natjecateljski dio manifestacije počeo je u petak u 18 sati gdje su posade prošle dva atraktivna noćna brzinska ispita (Breza 1 i 2) koja su se vozila na potezu od mjesta Ružići do Petrolejske ceste. Dva brzinca, duljine nešto više od 6 kilometara, najbrže je prošao bračni par Hrvatin – Hrvatin u Renault Clio RS i samim tim završili kao pobjednici prvog dana natjecanja ispred posade Prodan-Draženović u Peugeotu 208 R2 i slovenske posade Premrl-Brešer u Citroen DS3 R3T.

U subotu, 25. Listopada, vozači su krenuli s opatijskog mula točno u 9:01h prema servisnom parkiralištu na Preluci nakon čega su uslijedila tri brzinska ispita: Brest, Račja Vas i Mune. Nakon odvoženih 5 brzinskih ispita 1. Mjesto preuzela je posada Szilagyi – Csanyi u  Mitsubishi Lancer Evo IX s ukupnim vremenom 35:12.2, dok su nažalost posada Hrvatin – Hrvatin, izletjevši s ceste, morali prekinuti svoje natjecanje i odustati od borbe za prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je posadi Prodan – Draženović iz AK Opatija Motorsport sa ukupnim vremenom 35:44.6. Nakon predgrupiranja na opatijskom mulu, uslijedila su posljednja tri brzinska ispita koja su se vozila po istim dionicama u suprotnom smjeru.

Unatoč odličnim vremenskim uvjetima i suhoj cesti, od ukupno prijavljene 32 posade, na cilj su stigle samo 18.

Završni rezultati međutim ipak nisu iznenadili te su pobjednici 23. Rallya Opatija posada Janos Szilagyi – Botond Csanyi sa Mitscubishi Lancer Evo IX koji su prvo mjesto preuzeli na 4 brzincu i zadržali do samog kraja natjecanja. Iako su mađarskog podrijetla, na natjecanju su sudjelovali s hrvatskim licencama vozeći za AK Delta Sport. Njihov završni rezultat je 1:03:26.0. Drugo mjesto je pripalo posadi Prodan – Draženović, koji su u svojoj Klasi 3 osvojili 1. mjesto. Njihov završni rezultat je 1:04:41.3. Posada Trani – Vošinek iz Slovenije na zadnjem brzincu preuzeli su 3. mjesto svojim sunarodnjacima Premrl – Brešer koji su morali odustati zbog izlijetanja sa ceste.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održala se u Hotelu „4 Opatijska Cvijeta“ s početkom u 21h.

Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje:
Službene stranice: www.rally-opatija.euAutoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".