16. i 17. Nagrada Tar Vabriga 2020.

Tradicionalno, uslijed dobro poznate situacije ove godine ipak nešto kasnije no to biva inače, na kartodromu u Taru održana je utrka u kronometar vožnjama. I to ne jedna kako je to bilo prijašnjih godina već dvije!
Kartodrom u Taru nadomak Poreča bio je domaćin utrka „16. i 17. Nagrada Tar-Vabriga 2020.“ te ugostio 42 natjecatelja u službenoj konkurenciji Prvenstva Hrvatske. Kada tome pridodamo natjecatelje Prvenstva Istarske Rivijere brojka je kudikamo veća. Sve to pokazatelj je popularnosti ove discipline autosporta koja se rodila upravo na ovom kartodromu pred dvadesetak godina u organizaciji AMK Skok racing iz Brtonigle.
Autoklub Rijeka i ove godine imao je svoju ekipu u sastavu Dejan Kopajtić, Ivan Pavlović i Ljiljana Kamenar. Nakon završene sezone brdskih utrka odnosno rally-a, svojih primarnih disciplina, Kopajtić i Pavlović odlučili su nastupiti u kronometar vožnjama.

U subotu nakon tri odvezene bodovne vožnje Dejan i Ivan osvojili su vrhunske rezultate, Dejan je osvojio drugo, a Ivan treće mjesto ukupnog poretka Prvenstva Hrvatske u konkurenciji 42 vozača i vozačica, a iza pobjednika, mladog 17-godišnjeg Riječanina Matije Jurišića iz AK Ri autosport u prestižnoj Škoda Fabiji S2000. Što se samih klasa tiče, Kopajtić je suvereno osvojio klasu 5. dok je Pavlović osvojio 2. mjesto klase 6 iza već spomenutog Jurišića.

U nedjelju je uslijedio drugi natjecateljski dan i novo natjecanje, vozio se desni krug porečkog kartodroma. Ovog puta Kopajtić je zauzeo treću poziciju ukupnog poretka, dok je Ivan bio četvrti. U poretku klasa, Kopajtić još jednom pobjeđuje u klasi 5, dok je Pavlović ovog puta osvojio 3. mjesto klase 6. I ovog puta ukupnu pobjedu odnio je odnio je Matija Jurišić.
Možemo zaključiti kako ja vikend u Taru protekao u dominaciji riječkih automobilista što izrazito veseli.
Svakako moramo spomenuti i našu Ljiljana Kamenar, Nonu koja je oba natjecateljska dana zauzela 2. mjesto u konkurenciji vozačica i mjesto u konkurenciji veterana.

Do kraja sezone preostaje nam još jedno natjecanje na Grobniku koje je na rasporedu 8. studenog, a tada će biti poznati i pobjednici u ukupnom poretku i po klasama ove čudne sezone 2020.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".