37. Buzetski daniAutoklub Rijeka odlično predstavili Kopajtić, Pavlović i Vičević

Posljednja utrka za Europsko prvenstvo na brdskim stazama, „37. Buzetski dani“ privukla je ponajbolje vozače Starog kontinenta. Poznata staza dužine 5001 metar, od Mosta do sela Peničići , ugostila je 211 natjecatelja iz 12 europskih zemalja od čega je 96 hrvatskih vozača iz 28 klubova.

Organizator utrke je Autoklub Buzet.  Ova brdska utrka se uz FIA Prvenstvo Europe i FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone za povijesna vozila, boduje i za državna prvenstva Hrvatske, Slovenije i Austrije, te Alpe Adria HCC. Od 2003. godine ova utrka nalazi se u kalendaru  Prvenstva „Starog kontinenta“.

U samu završnicu Hrvatskog prvenstva na brdskim stazama (zadnja utrka vozi se u Dubrovniku 6./7. listopada) stigli su svi domaći vozači, a među njima i predstavnici Autokluba Rijeka; Dejan Kopajtić (Zastava Yugo 1.6 16v), Ivan Pavlović (Renault Clio RS) i Igor Vičević (Seat Ibiza Cupra).

Dejan Kopajtić osigurao titulu

Kopajtić je i prije same buzetske utrke gotovo osigurao naslov i titulu prvaka klase E16 (do 1600 cc), no još je uvijek otvorena borba za grupu E1 koju vodi s Bojanom Juranićem (AK Opatija Motorsport) i Denisom Niščevićem (AKK Župa Dubrovačka). Subotnje treninge odvozio je na granici prošlogodišnjeg rekorda kojeg je upravo on postavio u vremenu 2:50:077 te je bilo za očekivati da će u nedjeljnim utrkama doći do postavljanja novog rekorda klase. Upravo se to i desilo u prvoj službenoj utrci, Dejan je stazu dugu 5001 metar odvozio u vremenu od 2:47:587 što je gotovo 2,5 sekunde brže. To je ujedno i novi službeni rekord staze u klasi do 1600 ccm.

Nakon Buzetskog brda Dejan je osigurao titulu prvaka u klasi E16 do 1600 ccm, a  za 15-tak dana u Dubrovniku će odlučivati o naslovu prvaka grupe E1 gdje se trenutno nalazi na 3. mjestu.

Izvrsni nastupi dvojice povratnika

Ivan Pavlović u svom Renault Cliu na buzetsko brdo došao je nakon povratka s rally staza. Naime kako zadnjih sezona Pavlović nastupa u rally-u buzetsko brdo poslužilo je kao svojevrsan trening te rezultat nije bio u prvom planu. Međutim, Ivan je odličnim vožnjama osvojio 2. mjesto klase prvenstva Hrvatske i 2. mjesto u grupi N s najboljim vremenom druge vožnje 2:58:959.

Igor Vičević nakon dvije godine izbivanja s brdski utrka nastupio po prvi puta s Seat Ibiza Cupra. U najjačoj klasi Prvenstva Hrvatske E23 postigao je izvrstan rezultat s najbolje odvoženim vremenom druge vožnje 3:03:619.

Pobjednik 37. Buzetskih dana u ukupnom poretku je Talijan Simone Faggioli u prototipu Norma M 20 FC. Iza Faggiolia plasirali su se Čeh Miloš Beneš te Stefano Di Fulvio.
U kategoriji turističkih automobila najbrži je bio Austrijanac Karl Schagerl u VW Golf TFSI-R ispred Slovenca Milana Bubniča u Lancia Delta HF Integrale i našeg Domagoja Perekovića u Mitsubishi Lancer EVO IX.

Potpune rezultate možete vidjeti na stranicima HAKS-a.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".