Zaštitimo motocikliste u prometu

S proljećem i ljepšim danima bude se i motociklisti. Kreće nova motoristička sezona, a sam početak je i najkritičnije razdoblje budući da su nakon zimske stanke refleksi još malo uspavani. Travanj je stoga već tradicionalno mjesec u kojem se više pažnje u prometu posvećuje motociklistima.

Pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala

Tako u utorak, 11. travnja u razdoblju od 11 do 15 sati djelatnici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske provode akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala. Vozači i putnici na mopedima i motociklima čine jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu te su  često sudionici prometnih nesreća s najtežim posljedicama.  Policijska uprava Primorsko-goranska izvještava kako su na ovom području  u 2016. godini u 263 prometne nesreće sudjelovali vozači motocikala i mopeda. U tim nesrećama dva vozača su smrtno stradala što iznosi 11,8% od ukupnog broja poginulih, 85 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede (32,7% od ukupnog broja teško ozlijeđenih), a 115 lake tjelesne ozljede (16,9% od ukupnog broja lako ozlijeđenih). Cilj je ove akcije podsjetiti vozače mopeda i motocikala na poželjna ponašanja u prometu, ali i ukazati  drugim vozačima na njihovu prisutnost u prometu.

“Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017″
Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017

U tjednu nakon Uskrsa, od 18. do 22. travnja, već se četvrtu godinu organizira  preventivno-sigurnosna akcija kontrole  tehničke ispravnosti motocikala i mopeda. “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017″ odvijaju se u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o akciji preventivno-sigurnosnog karaktera čiji je cilj potaknuti vozače na pravovremenu kontrolu tehničke ispravnosti vozila. Vozilo je bitan čimbenik prometne sigurnosti i želimo otkloniti mogućnost događanja prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Napominjemo da besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost  prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

Na stanici Autokluba Rijeka na Preluku i Pagu obavit ćemo besplatni pregled vozila za sve vozače koji se izvanredno pojave na pregledu s molbom da se njihov motocikl ili moped pregledaju. Važno je naglasiti da u sklopu akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Naše će Vam stručno osoblje pregledom ukazati na neispravnosti te Vas savjetovati o načinu otklanjanja istih kako biste bili sigurniji tijekom predstojeće motorističke sezone.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".