Besplatna zamjena zimskih guma u AK RijekaČlanovi u članskom modelu Start imaju mogućnost jedne, a članovi u članskim modelima Optimum i Europa imaju mogućnost dvije besplatne zamjene tijekom članske godine.

Dolaze nam topliji dani, prestalo je zimsko računanje vremena što znači da nismo dužni imati upaljena dnevna svjetla na našim vozilima. Također, dolazak toplijih dana znači i vrijeme zamjene zimskih guma. U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. U zimskom periodu vozači se pozivaju na povećan oprez u prometu i korištenje zimskih guma i opreme. Slična je stvar i u obrnutom slučaju, vožnja na zimskim gumama kod visokih temperatura može biti jednako opasna.
Naime, zimske gume zbog povišenih temperatura nemaju više toliko prianjanja na podlogu, velike temperature ih uništavaju te se gume počinju trgati. U takvim uvjetima niste sigurni u vozilu, nemate stopostotnu sigurnost nad vozilom, guma ne drži kako bi trebala te u zavojima proklizava. Korištenje zimskih guma u ljetnom periodu može stvoriti slične probleme kao i korištenje ljetnih u zimskim danima. No u ovom slučaju opasnosti su puno manje.
Ako na automobilu imate zimske gume, pri temperaturi od 20 stupnjeva i brzini od 80 kilometara na sat zaustavit ćete se nakon 72 metra. Ako u tim istim uvjetima vozite na ljetnim gumama, zaustavit ćete se nakon 60 metara. Razlika 12 metara. To znači da kod nagle potrebe za kočenjem taj zaustavni put koliko je duži, može biti katastrofalan, doći će do vrlo jakog udara u vozilo ispred jer nismo uspjeli na vrijeme zakočiti’, objašnjava Damir Novak iz HAK-a.

Kada govorimo o promjeni guma obično je riječ o skupim investicijama ali ipak se radi o ulaganju u sigurnu vožnju.
Kao članovi Autokluba Rijeka / HAK-a iskoristite pogodnost i zamijenite svoje gume potpuno BESPLATNO u gumi servisu na Preluku, Preluk 6. Članska pogodnosto obuhvaćaja besplatnu demontažu i montažu guma te balansiranje kotača na vozilu. Sve informacije o usluzi možete dobiti na brojeve telefona 051/621-824 ili na mobitel: 099/ 257-3185. Pozivamo sve naše članove da iskoriste ovu pogodnost, dođu kontrolne preglede i ostale pogodnosti vezane uz vozilo. Pripremili smo ih za vas, radi vaše sigurnosti i opuštenijeg putovanja u cestovnom prometu.

Investicija u gume investicija je u sigurnu vožnju, sigurnost vaših najbližih i vas samih te svih sudionika u cestovnom prometu.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".