Broj poginulih u Županiji kontinuirano se smanjuje

Prošle godine je na prometnicama Primorsko-goranske županije smrtno stradalo 25 osoba, što je devet manje nego pretprošle godine odnosno pad broja poginulih od čak 26 posto. Statistike otkrivaju da su PU primorsko-goranska i Primorsko-goranska županija daleko iznad hrvatskog prosjeka kad je riječ o samnjenju broja poginulih u odnosu na 2011. godinu. Naime, na državnoj razini broj poginulih smanjen je za sedam posto. Broj smrtno stradalih na području Primorsko-goranske županije kontinuirano se smanjuje. Prije pet godina izgubljeno je 36 života, prije deset godina crna statistika se zaustavila tek na brojci 44.  Prošle godine je život na cestama izgubilo 17 vozača, dvoje putnika i šestero pješaka. U odnosu na pretprošlu godinu četvero je poginulih vozača manje. Sačuvan je i jedan život pješaka u odnosu na 2011. godinu. Teže je ozlijeđeno 48 pješaka ili četvero manje.

Ozlijeđeno je 1.129 sudionika u prometu (godinu ranije 1.310). Teže je ozlijeđeno 248 osoba, što je na razini preklanjske godine kada je teško stradalo troje ljudi više. U 2011. godini je na prometnicama koje pokriva Policijska uprava primorsko-goranska zabilježena 881 lakša ozljeda, što je znatno manje nego godinu prije kada je lakše ozlijeđeno 1.059 sudionika u prometu. Alkohol je bio prisutan u 434 nesreće ili 7,5 posto, što je negdje na pretprošlogodišnjoj razini kada je alkohol kumovao u 7,3 posto nesreća.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".