Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.Od 19. do 24.studenog besplatni kontrolni tehnički pregledi na našim stanicama na Preluku i Pagu

I ove se godine Autoklub Rijeka pridružuje preventivno-sigurnosnoj akciji nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila”, koja će trajati u razdoblju od 19.11. do 24.11. Akcija se odvija pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a provode ju HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila. Pozivamo sve zainteresirane vozače da se u navedenom razdoblju jave na stanicu za tehnički pregled vozila Autokluba Rijeka na Preluku i Pagu gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Savjeti i pomoć umjesto sankcija

Svrha ove akcije je poticanje što većeg broja vozača da preventivno iskontroliraju ispravnost svojeg vozila. Vozilo je, uz vozača i cestu, najznačajniji čimbenik prometne sigurnosti i ovo je izvrsna prilika za otklanjanje mogućnosti događanja prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Naše će Vam stručno osoblje pregledom i savjetom ukazati na neispravnosti te o načinu otklanjanja istih. Napominjemo da se ova dobrovoljna akcija ne odnosi na vozila koja su u tom razdoblju obvezna podvrgnuti se redovnom tehničkom pregledu.

Prilikom akcije u 2017. godini na stanici za tehnički pregled Preluk besplatni kontrolni tehnički pregled obavljen je na više od 200 vozila.  Pregledu su češće pristupali vlasnici starijih vozila što je  djelomičan razlog velikog udjela neispravnih vozila. Naime, dok je pri redovnom tehničkom pregledu svako peto vozilo neispravno, na “Danima tehničke ispravnosti vozila” gotovo svako treće vozilo ne bi prošlo tehnički pregled.  Na hrvatskim cestama prosječna starost vozila je 13 godina, a čak 255 tisuća registriranih vozila je staro između 20 i 30 godina. Najčešće su utvrđene neispravnosti koje se odnose na uređaje za kočenje i osvjetljavanje te ovjes – sklopove ključne  za sigurnost vozila i sudionika u prometu. Cilj je da vlasnici vozila koji iskoriste mogućnost besplatnog tehničkog pregleda poduzmu i aktivnosti za otklanjanje utvrđene tehničke neispravnosti čime će izravno doprinijeti većoj sigurnosti na našim prometnicama.

Požurite iskoristiti ovu priliku jer prvih 15000 sudionika akcije u Hrvatskoj na poklon dobiva i 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je otporna na smrzavanje do – 25oC.
Autoklub Rijeka Vas čeka!

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".