Dani tehničke ispravnosti vozila 2019.Od 25. do 30. studenog besplatni kontrolni tehnički pregledi na našim stanicama na Preluku i Pagu

I ove se godine Autoklub Rijeka pridružuje preventivno-sigurnosnoj akciji nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila”. Akcija će trajati u razdoblju od 25.11. do 30.11. 2019. godine i odvija se pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a provode ju HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila. Pozivamo sve zainteresirane vozače da se u navedenom razdoblju jave na stanicu za tehnički pregled vozila Autokluba Rijeka na Preluku i Pagu gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Dani tehničke ispravnosti vozilaPrilikom akcije u 2018. godini na stanici za tehnički pregled Preluk besplatni kontrolni tehnički pregled obavljen je na više od 200 vozila.  Najčešće greške uočene na „Danima tehničke ispravnosti vozila“ 2018. godine su slične kao i najčešće greške zabilježene prilikom redovnih tehničkih pregleda.  Alarmantno je da se na prvom mjestu nalaze uređaji za kočenje (25,1%) kao najopasniji nedostatak tehničke ispravnosti vozila. U smislu vrijednosti prosječnog rezultata vidljiva je razlika za oko 15% u odnosnu na službenu statistiku. Za pretpostaviti je da vlasnici vozila prije redovnog tehničkog pregleda koji ipak predstavlja uvjet za produženje valjanosti prometne dozvole, u određenoj mjeri pripreme svoje vozilo. U ovakvim slučajevima vozila pristupaju pregledima doslovno „s ceste“. Pored toga, pregledu su češće pristupali vlasnici starijih vozila što je  djelomičan razlog velikog udjela neispravnih vozila. Prosječna starost vozila pregledanih tijekom akcije značajno je veća u odnosu na prosječnu starost vozila u RH. Preko 75% pregledanih vozila je starosti veće od 10 godina, dok je prosječna starost oko 15 godina. Na hrvatskim cestama prosječna starost vozila je 13 godina, a čak 255 tisuća registriranih vozila je staro između 20 i 30 godina.

Savjeti i pomoć umjesto sankcija

Svrha ove akcije je poticanje što većeg broja vozača da preventivno iskontroliraju ispravnost svojeg vozila. Vozilo je, uz vozača i cestu, najznačajniji čimbenik prometne sigurnosti! Ovo je izvrsna prilika za otklanjanje mogućnosti događanja prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Naše će Vam stručno osoblje pregledom i savjetom ukazati na neispravnosti te o načinu otklanjanja istih. Napominjemo da se ova dobrovoljna akcija ne odnosi na vozila koja su u tom razdoblju obvezna podvrgnuti se redovnom tehničkom pregledu.

Nadamo se da će vlasnici vozila u što većem broju iskoristiti mogućnost besplatnog tehničkog pregleda, a zatim i poduzeti aktivnosti za otklanjanje utvrđene tehničke neispravnosti. Na taj način izravno će doprinijeti većoj sigurnosti na našim prometnicama.

Požurite iskoristiti ovu priliku! Prvih 15000 sudionika akcije u Hrvatskoj na poklon dobiva i 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila otporne na smrzavanje.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".