Dani tehničke ispravnosti vozila 2021.Od 22. do 27. studenog u stanicama za tehnički pregled vozila moguće je napraviti besplatni kontrolni tehnički pregled

I ove se godine Autoklub Rijeka pridružuje preventivno-sigurnosnoj akciji nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila”. Akcija će trajati u razdoblju od 22.11. do 27.11. 2021. godine i odvija se pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a provode ju HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila. Pozivamo sve zainteresirane vozače da se u navedenom razdoblju jave na stanicu za tehnički pregled vozila Autokluba Rijeka na Preluku i Pagu gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Najčešće greške uočene na „Danima tehničke ispravnosti vozila“ prošlih godina su slične kao i najčešće greške zabilježene prilikom redovnih tehničkih pregleda.  Alarmantno je da se na prvom mjestu nalaze uređaji za kočenje. Zanimljivo je da je svake godine statistika ove akcije oko 15% lošija u odnosu na službenu statistiku. Za pretpostaviti je da vlasnici vozila prije redovnog tehničkog pregleda koji ipak predstavlja uvjet za produženje valjanosti prometne dozvole, u određenoj mjeri pripreme svoje vozilo. U ovakvim slučajevima vozila pristupaju pregledima doslovno „s ceste“. Pored toga, pregledu češće pristupaju vlasnici starijih vozila što je djelomičan razlog velikog udjela neispravnih vozila. 

Savjeti i pomoć umjesto sankcija

Svrha ove akcije je poticanje što većeg broja vozača da preventivno iskontroliraju ispravnost svojeg vozila. Vozilo je, uz vozača i cestu, najznačajniji čimbenik prometne sigurnosti! Ovo je izvrsna prilika za otklanjanje mogućnosti događanja prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Stručno osoblje pregledom i savjetom ukazat će na neispravnosti te o načinu kako ih otkloniti. Napominjemo da se ova dobrovoljna akcija ne odnosi na vozila koja su u tom razdoblju obvezna podvrgnuti se redovnom tehničkom pregledu.

Nadamo se da će vlasnici vozila u što većem broju iskoristiti mogućnost besplatnog tehničkog pregleda, a zatim i poduzeti aktivnosti za otklanjanje utvrđene tehničke neispravnosti. Na taj način izravno će doprinijeti većoj sigurnosti na našim prometnicama.

Požurite iskoristiti ovu priliku! Prvih 15000 sudionika akcije u Hrvatskoj na poklon dobiva i 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila otporne na smrzavanje.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".