Ekipna pobjeda Autokluba Rijeka za otvaranje nove rally sezone1. Quattro River Rally vozio se na dijelovima gotovo istih dionica kao i predstojeći WRC koji nas očekuje krajem travnja pa su ga mnoge posade iskoristile i kao odličan test.

Kao uvertira WRC Croatia rallyju, najpopularnijem automobilističkom natjecanju u svijetu uz F1 i ujedno najvećem sportskom događanju u Hrvatskoj u posljednjih 30 godina, od 25. do 27. ožujka održan je 1. Karlovac QRR rally. ˝Quattro River Rally˝, odnosno rally četiri rijeke u organizaciji zagrebačkog Autokluba Ina Delta predstavlja i otvorenje nove ovogodišnje domaće natjecateljske sezone.

Natjecanje međunarodnog karaktera, a koje se boduje za međunarodno zonsko prvenstvo (MZPH) i prvenstvo Republike Hrvatske (PH), privuklo je na start 48 posada iz sedam europskih zemalja od kojih će nekolicina kroz mjesec dana nastupati i na WRC Croatia rallyju. Naime, 1. Quattro River Rally vozio se na dijelovima gotovo istih dionica kao i predstojeći WRC koji nas očekuje krajem travnja pa su ga posade iskoristile i kao odličan test.
Pred učesnicima je bilo itinerer dug 264,89 km, od čega na same brzinske ispite otpada 90,33 km zahtjevnih zavoja, uspona i spuštanja na izrazito skliskom asfaltu bez obzira na to što su ceste ovog vikenda bile suhe. U takvim uvjetima dolaze do izražaja i sposobnost i kvaliteta posada da u teškoj situaciji dobro odrade svoj posao. Koliko je ovo bio zahtjevan rally govori i nekoliko težih izlijetanja koje su srećom prošle samo s materijalnom štetom na vozilima.

Prvi rally završio je pobjedom latvijsko-poljske posade Laskowski/Kuznierz u Ford Fiesti Rally 3, drugoplasirana je češka posada Černy/Jindra u istom automobilu, dok je treće mjesto zauzela hrvatska posada Pulić/Kovačić u Škodi Fabia R5.

Odlično otvaranje sezone posada Autokluba Rijeka

Autoklub Rijeka ove godine ekipiran je trima posadama – Tomas Hrvatin i Đani Simčić, Alfred Kramer i Jeannette Kvick te Stefan Kramer i Johann Drapela. Pred njima je uzbudljiva borba za vrh poretka u domaćem prvenstvu kako u svojim klasama tako i u poretku ekipa klubova.

Tomas i Đani vozeći dobro poznatog Renault Clia RS stigli su do uvjerljive pobjede klase 3. Od samog početka natjecanja postavili su odličan ritam te dominirali cijelim rallyjem. Pobjedom na svih 7 brzinskih ispita dovezli su se do prvog mjesta s ogromnih gotovo 5 minuta prednosti ispred drugoplasirane posade Ban/Baričević (AK Zagorje), odnosnotrećeplasiranih Marotti / Marotti (AK Opatija motorsport).

Alfred i danska suvozačica Jeannette u Karlovcu su po prvi put nastupili u potpuno novom, odlično pripremljenom automobilu, Peugeot 208 Rally 4 nastupajući u klasi 2. U jakoj konkurenciji novih automobila Rally4 specifikacije ostvarili su uvjerljivu pobjedu ispred slovenske posade Medved/Šavelj u Ford Fiesti Rally4 i aktualnih državnih prvaka Prodan/Raštegora (AK Opatija Motorsport) u Renault Clio Rally4.

Stefan Kramer i austrijski suvozač Johann Drapela u Mitsubishi Lancer EVO IX nastupili su u klasi 5, grupe S3 te na koncu završili kao četvrtoplasirana posada u klasi.
Ovako odlični rezultati naših posada u pojedinačnoj konkurenciji, ekipu Autokluba Rijeka pozicionirali su na vodeće mjesto u konkurenciji klubova.

Ovogodišnji 1. Quattro River Rally Karlovac bodovao se za Međunarodno zonsko rally prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.
Iduća stanica Prvenstva Hrvatske relijašima je na rasporedu je od 06. do 08. svibnja u Opatiji, 29. Rally Opatija, dva tjedna nakon oktanskog spektakla prvenstva svijeta „WRC Croatia Rally“. Nakon ovakvih rezultata naših posada s nestrpljenjem očekujemo nastavak natjecateljske sezone.

Hrvatin & Simčić quattro river rally 2022
Team video Kramer//QRR 2022//NoStintMedia

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".