Europski dan bez poginulih u prometu

Četvrtu godinu za redom održava se Projekt Edward, “Europski dan bez poginulih u prometu”. Projekt se održava na inicijativu TISPOL-a, mreže prometnih policija država Europe te se tim povodom diljem Europe provode brojne aktivnosti u prometu od 1. rujna 2019.  do završnog dana projekta, 26. rujna 2019. Na taj će dan policijski službenici provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti , s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i zaštitnih kaciga na mopedima i motociklima, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i druge prekršaje.
Dugoročni cilj ovog projekta je smanjivanje broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu kao i senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.  Svrha je da sudionici u prometu razmišljaju, barem na kratko, o svakodnevnim rizicima s kojima se suočavaju te kojima izlažu i ostale sudionike u prometu. Više o samom projektu možete saznati na službenim stranicama Projecta Edward gdje možete i potpisati prisegu.

Na “Europski dan bez poginulih u prometu” prošle godine na području Republike Hrvatske nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama. I ove vas godine pozivamo na sigurno sudjelovanje u prometu. Pridružite se, te i na taj način pomozite da ceste učinimo sigurnijima!

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".