I ove školske godine održana akcija “Sigurno u školu s HAK-om”Na stadionu HNK Rijeka na Rujevici u subotu je održana tradicionalna akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

Autoklub Rijeka je po 21. put organizirao “Sigurno u školu s HAK-om”, prometno-edukativnu akciju čiji je cilj upozoriti na početak školske godine i te senzibilizirati javnost na djecu u prometu. Akciji su se tradicionalno pridružili službenici Policijske uprave primorsko-goranske, a već treću godinu odvija se na stadionu na Rujevici uz ljubaznog domaćina, HNK Rijeka.
Akcija se provodi početkom svake školske godine i namijenjena je djeci predškolske dobi i učenicima do osam godina starosti. Vozeći bicikle, tricikle, romobile i koturaljke na poligonu, djeca su imala priliku pokazati spretnost i usvojene vještine vožnje, ali i učiti o prometnim pravilima i ponašanju u prometu gdje su im savjetima pomagali policijski službenici i Policijske uprave primorsko-goranske te djelatnici i volonteri Autokluba Rijeka. U simulacijama prometa, pravog semafora, prometnih znakova i djece vozača, šezdesetak mališana imalo je prigodu naučiti kako sigurno prelaziti cestu, kretati se uz kolnik, voziti bicikl uz zaštitnu opremu i pomagati najmlađima, a u sklopu radionice, uz bojanke se razgovaralo o različitim prometnim situacijama. Za svu djecu pripremljeni su prigodni poklon paketi te medalje za sudjelovanje.

Edukacija i za roditelje

U drugom dijelu akcije policijski službenik iz Službe za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske Dino Dolušić održao je predavanje za roditelje. Posebno se osvrnuo na neke učestale pogreške u prometu poput neodgovarajućeg prijevoza djece te naglasio važnost edukacije od najmlađe dobi i vlastitog ponašanja kao primjera djeci.
Akcija na Rujevici samo je dio preventivnih aktivnosti koje Autokluba Rijeka tijekom cijele školske godine provodi u gradu Rijeci i ostalim mjestima u županiji s ciljem zaštite djece u prometu.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".