Kazališna predstava za najmlađe Hakove prometne pustolovineNova generacija djece uči o prometu uz Autoklub Rijeku

Znanje i pozitivne navike koje usvojimo u najranijem djetinjstvu primjenjujemo cijeli život. Rukovodeći se ovom idejom Autoklub Rijeka ulaže znatan trud i sredstva u nastanak i provedbu programa i projekata s temom prometne edukacije i razvijanja prometne kulture namijenjenih najmlađima. 

Jedan od takvih projekata je i glazbena kazališna predstava „Hakove prometne pustolovine“ nastala u suradnji Autokluba Rijeka i Udruge Loptica. Predstava je prvi put izvedena 2000. godine. Režirao ju Serđo Dlačić, autor priče je Mladen Kušec, autor glazbe Olja Dešić, autor scenografije Vojo Radoičić, a u predstavi glume odgojiteljice iz riječkih dječjih vrtića koje su odlično su oživjele maštovite likove: malog izgubljenog dinosaurusa HAK-a, dječaka i djevojčicu koji mu pomažu da preživi u prometu, opasnog vozača i sveprisutnog policajca kojemu je zadatak paziti da svi poštuju prometna pravila i znakove.

I ove godine, u utorak 27. i srijedu 28. ožujka 2018., u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku učenicima prvih razreda osnovnih škola Rijeke, okolnih gradova i općina, Autoklub Rijeka daruje četiri predstave. Do sada je, kroz sedamnaest godina prikazivanja, predstavu pogledalo oko 25.000 djece!

Kroz glazbu i igru, na zabavan način, likovi u predstavi upozoravaju djecu na opasnosti koje ih vrebaju u prometu, ali i na pravilno i poželjno ponašanje u prometu. Djeca kroz zabavne sadržaje lakše usvajaju znanja, a nadamo se da će roditelji i učitelji iskoristiti ovu predstavu kao povod da s djecom ponove osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu i svojim pozitivnim primjerom pokažu kakvo ponašanje od djece očekuju.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".