Dejan Kopajtić ukupni pobjednik prvog kronometra sezoneAK Rijeka treći u konkurenciji ekipa klubova u Taru

Jubilarna 15. Nagrada Tar – Vabriga, Prvenstvo Hrvatske u kronometar vožnjama održana je ovu nedjelju 07.04.2019. na već poznatoj lokaciji – karting stazi Motodroma Poreč.
Prva je to utrka ove automobilističke discipline u novoj sezoni voženoj za Prvenstvo Hrvatske. Nova sezona, a rekli bi – sve je isto kao i lani. Naime, i prošle godine vozač Autokluba Rijeka Dejan Kopajtić pobijedio je na ovoj stazi u Taru. Pobjedu je zaključio i na posljednjoj utrci na Grobniku te sezonu završio osvajanjem naslova Prvaka države. A upravo istim scenarijem započela je nova, ovogodišnja sezona. Ako se po jutru dan poznaje…

Vozač Autokluba Rijeka, Dejan Kopajtić, ukupni je pobjednik prve ovogodišnje utrke vožene na karting stazi u Taru. Na kraju dana s gotovo 11 sekundi prednosti ostvarene u tri bodovne vožnje Kopajtić je doslovno deklasirao konkurenciju. Ovim vrhunskim rezultatom, spremnošću svog „trofejnog“ Yuga, odmah na početku nove sezone ozbiljno je istaknuo kandidaturu za osvajanjem novog naslova prvaka. Od samih treninga voženih ujutro najavio je pobjedu. U prvoj bodovnoj vožnji ostvario je 3,416 sekundi prednosti pred drugoplasiranim i postalo je jasno da će iskusni Kopajtić teško pobjedu ispustiti iz ruke. Istim scenarijem završile su i druga odnosno treća bodovna utrka te je slavlje moglo početi.

Uspješni nastup svo troje naših predstavnika
Kronometar Tar 2019
Ljiljana Kamenar

Uz Dejana, u Taru je ovog vikenda nastupilo još dvoje naših predstavnika. Marin Petrić (Citroen Saxo) vozio je u klasi 5 te Ljiljana Kamenar (Zastava Yugo) u klasi serijskih automobila. Petrić je završio na 14. mjestu ukupnog poretka i 6. mjestu mnogobrojne klase 5, dok je Ljiljana Kamenar utrku završila na 2. mjestu u konkurenciji vozačica, 2. mjestu u konkurenciji veterana i 48. mjestu ukupnog poretka.
U ekipnoj konkurenciji vozači AK Rijeka osvojili su 3. mjesto u konkurenciji ekipa klubova.
Čestitke našim sportašima! Veselimo se nastavku sezone i s nestrpljenjem očekujemo nove sportske podvige.

Rezultati

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".