Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometaNizom aktivnosti prvi put se u Hrvatskoj obilježava 21.10., Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Hrvatski sabor proglasio je 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa i ove godine obilježava se prvi puta. Ministarstvo unutarnjih poslova RH kao nositelj aktivnosti, na deset lokacija u Hrvatskoj, među kojima je i Rijeka, organizira danas dijeljenje letaka kojima se upozoravaju građani na četiri glavne ubojice u cestovnom prometu u Hrvatskoj – vožnja u alkoholiziranom stanju, korištenje mobitela tijekom vožnje, nevezanje pojasa te prekoračenje brzine. Ovaj projekt je nastao na temelju crne statistike u prometu prema kojoj u Republici Hrvatskoj godišnje prosječno strada više od 15.000 osoba, od kojih oko 2 % smrtno strada, oko 18 % ih zadobije teške, a oko 79 % lakše ozljede. Prometne su nesreće ubojica broj jedan mladih ljudi u dobi između 10 i 25 godina u cijelom svijetu pa i u Hrvatskoj.

Obilježavanje u Rijeci

Ovim povodom policijski službenici prometne policije i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske, 21. listopada od 8 do 14 sati bit će na Korzu u Rijeci te građanima dijeliti letke, savjetovati ih i upozoravati na tzv. četiri glavne ubojice u prometu, i to: vožnju pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, korištenje mobitela tijekom vožnje i nevezanje sigurnosnim pojasom. Građani će na Korzu moći potpisati i prisegu da će poštovati prometnu kulturu, a bit će im uručen i prigodan bedž sa sloganom kampanje.

Policija poziva sve građane da se pridruže obilježavanju prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa te dođu na Korzo, gdje će moći neposredno razgovarati s policijskim službenicima, potpisati prisegu te dati svoj doprinos većoj sigurnosti prometa na cestama jer ”Kad sigurno voziš, sigurno stižeš”

Pogledajte video “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš – PRVI NACIONALNI DAN SIGURNOSTI CESTOVNOG PROMETA”

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".