Autoklub Rijeka i Fakultet prometnih znanosti za “NE mobitelu u vožnji”Autokluba Rijeka uključio se u provođenje projekta Utjecaj korištenja mobilnih uređaja na ponašanje vozača tijekom vožnje Fakulteta prometnih znanosti te će se u našim prostorijama provoditi anketiranje i educiranje vozača o negativnom utjecaju mobitela tijekom vožnje.

Neka istraživanje kažu da je vožnja s mobitelom isto kao da imate 0,8 promila alkohola u krvi. Vozači koji razgovaraju na mobitel dok upravljaju automobilom imaju suženo vidno polje (čak i kad koriste handsfree uređaje!) pa tako ne vide druge sudionike u prometu, znakove i semafore. Uz to, upotreba mobitela smanjuje koncentraciju te kod nekih vozača može dovesti do usporavanja reakcija.

Ne mobitelu u vožnji!
Anketu možete popuniti i na servisu Autokluba Rijeka na Preluku

Ipak, unatoč svim upozorenjima o tome koliko je opasno „ometalo“ mobitel čini se da se o tome dovoljno ne govori. Mobitelom se u vožnji svakodnevno koristi sve veći broj vozača! Mobitel se koristi prvenstveno za razgovor, a zatim za navigaciju i pisanje poruka. S ponosom možemo reći kako je Autoklub Rijeka uvijek iznimno aktivan u provođenju različitih aktivnosti kako bismo doprinijeli većoj sigurnosti na cestama i jačanju prometne kulture. Iz tog razloga odlučili smo se uključiti i u projekt zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti „Utjecaj korištenja mobilnih uređaja na ponašanje vozača tijekom vožnje“, na društvenim mrežama pod nazivom „NE mobitelu u vožnji“. Ciljevi tog projekta su bolje podizanje svijesti, informiranje i edukacija, unaprjeđenje prevencije korištenja mobilnih uređaja te smanjivanje negativnog utjecaja na ponašanje vozača tijekom vožnje. Projekt je financiran iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa (MUP) i provodi se u suradnji s Hrvatskom komorom inženjera tehnologije prometa i transporta. Od danas se anketiranje i edukacija vozača provode i u našim prostorima – članskoj službi u Dolcu 11 te na servisu i stanici za tehnički pregled vozila na Preluku.

O čitavom projektu možete više saznati na službenim stranicama kao i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i Youtube, a anketu možete popuniti i OVDJE.

Sretni smo što i na ovaj način možemo sudjelovati u stvaranju sigurnijeg i zdravijeg okruženja za sve nas i za našu budućnost. Pridružite nam se i vi! Popunjavanjem ankete i sami ćete lakše osvijestiti neka rizična ponašanja, a to je prvi korak ka promjeni.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".