Obilježen stoti broj „Žmigavaca“Dvomjesečnik „Žmigavac„ izlazi kao prilog Novog lista kontinuirano od svibnja 2004. godine

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka u srijedu, 25.11.2020. godina održana je 10. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ. Uz izvješće o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području PGŽ u prvih 10 mjeseci 2020. godine te planu i programu rada Savjeta za 2021. godinu, obilježeno je i jubilarno 100. izdanje „Žmigavaca“, časopisa o prometnoj kulturi. Tom su prigodom dodijeljene i zahvalnice Primorsko-goranskoj županiji, Autoklubu Rijeka, Novom Listu, te glavnom uredniku Žmigavca Antu Ravliću kao i predsjedniku Izdavačkog Savjeta Hrvoju Baričeviću koji su uz “Žmigavac” od prvog broja.

Žmigavac raste dalje

Župan Zlatko Komadina podsjetio je kako je Savjet za sigurnost prometa PGŽ prvi savjet u Hrvatskoj koji je osnovan i jedan od rijetkih koji aktivno radi, okuplja stručnjake i znanstvenike u prometu kao i policiju te druge stručne ljude. „Rješava puno problematike u cestovnom prometu, a jedna od najvažnijih stvari je edukacija i prevencija. U prilog tome proslavljamo 100. broj priloga Novog lista „Žmigavac“ koji educira ljude o prometnoj kulturi te zahvaljujem svima koji su tome doprinijeli, cijelom Savjetu i glavnom uredniku Anti Ravliću“, rekao je Komadina.
Predsjednik Izdavačkog Savjeta Hrvoje Baričević istaknuo je kako je „Žmigavac okrenut prema širokoj čitateljskoj populaciji bez obzira na širinu prometnog odgoja i obrazovanja, a zahvaljujući distribuciji riječkog dnevnog lista po cijeloj Hrvatskoj njegov izlazi iz okvira Županije. Stručni prilozi iz ove tiskovine imaju za primarni cilj iznošenje korisnih informacije o sigurnosti prometa i prometnoj kulturi na afirmativan i popularan način. Osim toga, u Žmigavcu se iznose i novosti iz auto industrije, ali prvenstveno iz područja koja su fokusirana na sigurnost prometa, primjerice povećavanje razine aktivne i pasivne sigurnosti. Najavio je kako se od 2021. godine Žmigavac namjerava učiniti ¡ još dostupnijim na način da će sadašnji način tiskanih izdanja sa 6 smanjuje na 4, ali s većim brojem stranica te izdavanje u digitalnom obliku koji bi se pripremao na mjesečnoj razini putem portala.
Zadovoljstvo izlaskom 100. broja iskazali su i predsjednik Županijskog savjeta Boris Skeledžić te Tomislav Šepić u ime Autokluba Rijeka koji se zahvalio svima koji su doprinijeli kreiranju ovog jedinstvenog projekta te najavio pokretanje web portala Žmigavac koji će doprijeti do još većeg broja ljudi svih starosnih skupina.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".