7 savjeta pomoću kojih ćete se u automobilu osjećati boljeOdmoran vozač - sigurnija vožnja

Mnogi od nas danas provode puno vremena u automobilima. U žurbi smo, uvijek je previše toga za obaviti pa čak i za udaljenosti koje bismo lako mogli proći pješke biramo automobil. Situacija je još ozbiljnija ako je i posao vezan uz vožnju, rizik za vaše zdravlje se povećava. Donosimo Vam nekoliko savjeta kako da spriječite zdravstvene probleme te ostanete odmoran i pažljiv vozač.

  1. Pazite na držanje! Ispravno držanje jako je važno. Provjerite je li vaše sjedalo u dobroj poziciji kako loš položaj ne bi uzrokovao bolove u vratu i leđima. Naslon vašeg sjedala trebao bi biti pod nagibom od 110 stupnjeva u odnosu na noge kako bi mišići leđa bili opušteni te mora podržavati cijelu dužinu kralježnice.
  2. Ispravno podesite i udaljenost sjedala i volana. Morate moći stati na papučice bez da donji dio leđa pomičete prema naprijed.
  3. Ako je moguće, povremeno lagano pomaknite sjedalo naprijed ili nazad kako biste promijenili položaj i promijenili način vibracije koje vozilo prenosi na vaše tijelo
  4. Redovno se protežite, dovoljno je 5 minuta svakih sat vremena za odmorniju vožnju.
  5. Pazite na unos tekućine i držite u blizini bocu s vodom. Dehidracija uzrokuje umor, umor uzrokuje nepažnju, nepažnja uzrokuje nesreću!
  6. Još u autoškoli spominju nam 9 i 15 – ruke na volanu moraju biti u poziciji kao kazaljke sata na brojevima 9 i 3. To je optimalan način za savladavanje zavoja bez pomicanja ruku. Laktovi moraju biti malo savijeni.
  7. Kad stignete na cilj, parkirajte malo dalje. Protegnite se, priuštite tijelu malo tjelovježbe, osjećat ćete se bolje i odmornije za nastavak vožnje.
Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".