Održano gradsko i županijsko natjecanje Sigurno u prometuNa gradskom i županijskom natjecanju odabrano tko će predstavljati Primorsko-goransku županiju na državnom natjecanju u Rovinju

Ovogodišnje županijsko i gradsko natjecanje „Sigurno u prometu“ održano je u Domu Mladih i dvorani Dinko Lukarić na Kozali 29. travnja 202. godine. Natjecanje je održano u organizaciji Autokluba Rijeka, a uz pomoć PGŽ i Grad Rijeka, OGU za sport i tehničku kulturu te uz podršku MUP PU PG, Odjel za sigurnost cestovnog prometa, Prometnu policiju i Dom mladih.

Cilj  i svrha provedbe prometnog odgoja u školama te održavanja ovog natjecanja su odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla.

natjecanje sigurno u prometuSvoje  poznavanje prometnih i sigurnosnih pravila kao i vještine upravljanja biciklom odmjerili su učenici osnovnih škola starosti između 10 i 12 godina. Nakon održanih školskih razina natjecanja, koja su provedena tijekom ožujka i travnja, pravo sudjelovanja na županijskoj razini izborilo je ukupno 36 učenika iz 9 osnovnih škola županije pod vodstvom svojih mentora. Svaku ekipu čine po dvije djevojčice i dva dječaka, koji svoju školu predstavljaju u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

 

Natjecanje se sastojalo i provelo u dva dijela:

1. rješavanje ispita iz poznavanja prometnih pravila i propisa

2. vožnja biciklom na poligonima spretnosti

Teorijsko znanje u poznavanju prometnih pravila i propisa provelo se na računalima u Domu mladih kroz zato predviđenu aplikaciju za provedbu ispita, a sve pod nadzorom ovlaštenog ispitivača HAK-a. Nakon provedenih ispita slijedi praktični dio vještine upravljanja biciklom. U dvorani Dinka Lukarića  uređen je poseban prometni poligon koji se sastoji od 3 pozicije s ukupno 16 različitih elemenata. Zbroj teorijskog i praktičnog dijela ispita daje konačni rezultat.

Nakon završenog natjecateljskog dijela uslijedilo je proglašenje rezultata. Najbolje plasiranim učenicima dodijeljene su prigodne medalje dok su trima najbolje plasiranim školama, uz pehare, uručeni bicikli kao sredstvo za rad te pripremu i osposobljavanje novih generacija učenika za sigurno kretanje u prometu. Nagrade je osigurao organizator natjecanja Autoklub Rijeka.

Ekipno, prema broju bodova najbolji rezultat na županijskoj razini ostvarila je ekipa OŠ Čavle pod vodstvom mentorice Mire Reljac. Druga je bila OŠ Trsat pod vodstvom mentora Nevena Jerčinovića , a treća ekipa OŠ Mrkopalj pod vodstvom mentorice Dolores Šegota. Sigurno u prometu 2022 Čavle

Na temelju ostvarenih pojedinačnih rezultata, najuspješnije dvije djevojčice i dva dječaka predstavljat će Primorsko-goransku županiju na državnom natjecanju koje se od 17. do 20. svibnja održava u Rovinju. Nabolje plasirani na državnom natjecanju predstavljat će Republiku Hrvatsku u rujnu na europskom natjecanju.

Autoklub Rijeka zahvaljuje se svim suradnicima i pokroviteljima na pomoći u organizaciji i provedbi natjecanja te mentorima na uloženom trudu i zalaganju!

Rezultati

ŽUPANIJSKO NATJECANJE

 

DJEČACI
1.       KARLO GLAŽAR OŠ GORNJA VEŽICA Mentor: Vlado Došen
2.       IVOR PERKOVIĆ OŠ ČAVLE Mentor: Mira Fafanđel
3.       MATIJA MICULINIĆ OŠ ČAVLE Mentor: Mira Fafanđel
DJEVOJČICE
1.       MIA MILOŠ OŠ IVANKE TROHAR Mentor: Vladimir Roguljić
2.       LUCIJA MILINOVIĆ OŠ ČAVLE Mentor: Mira Fafanđel
3.       GABRIELA GERIĆ OŠ MRKOPALJ Mentor: Dolores Šegota
ŠKOLE
1.      OŠ ČAVLE, ČAVLE Mentor: Mira Fafanđel
2.      OŠ TRSAT, RIJEKA Mentor: Neven Jerčinović
3.      OŠ MRKOPALJ, MRKOPALJ Mentor: Dolores Šegota
Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".