Regulacija prometa u Rijeci povodom otvaranja Europske prijestolnice kultureZatvaranje prometa i parkirališta u centru grada, besplatan javni gradski i prigradski prijevoz

Na dan otvorenja Europske prijestolnice kulture, u subotu 01.02.2020. godine od 14 sati do nedjelju u 4 sata ujutro prometnice u užem centru grada zatvorit će se za sav promet, izuzev vozila interventnih službi. Za promet će se zatvoriti ulice Riva, Riva Boduli,  Demetrova, Wenzelova, Ivana Zajca, Ribarska ulica, Ulica Fiumara, Scarpina ulica, Adamićeva ulica do Trpimirove ulice, Zadarska ulica, a promet za vozila će biti zatvoren i u ulicama na području između Korza, odnosno Scarpine ulice i obale. Za to vrijeme, promet će se preusmjeravati na sjeverni koridor – ulicama F. la Guardije, Pomerio i Žrtava fašizma.

Što se tiče zatvaranja parkirališta u centru grada, od 29. siječnja do 2. veljače, zatvara se parkiralište kod Putničkog terminala u blizini Molo longa, a od 30. siječnja do 2. veljače bit će zatvorena i parkirališta Putnička obala i Riva boduli.

Stanari korisnici povlaštenih parkirnih karata i pretplatnici koji se inače parkiraju na Putničkoj obali i Riva Boduli, imat će mogućnost parkirati na parkiralištu Delta kao i na parkiralištima HŽ Brajdica, HŽ Žabica, te na otvorenim parkiralištima na području tržnice (Verdieva ulica, Matačićeva, Zagrebačka, Senjsko pristanište, Wentzelova ), ulica Ivana Zajca, na Gomili, Školjiću, u Ul. Matije Gupca te Veslarskoj izuzev 01.02. kada će pored parkirališta Putnička obala i Riva boduli biti zatvorena slijedeća parkirališta za sve korisnike: Žabica (HŽ Žabica); parkiralište u Zanonovoj ulici, Splitskoj ulici, Zadarskoj ulici, Ulici Riva, parkirališta u Verdievoj, Zagrebačkoj, Demetrovoj, Wenzelovoj, Senjsko pristanište, Ulici Ivana Zajca i na Grobničkoj Rivi.

Za parking će se zatvoriti i garaža Zagrad B i to zbog potrebe korištenja ovih parkirnih mjesta za goste otvorenja.

Besplatan javni gradski i prigradski prijevoz

Na dan otvorenja Europske prijestolnice kulture, 1. veljače, javni gradski i prigradski prijevoz na svim linijama bit će u potpunosti besplatan tijekom cijelog dana.

Autobusi Autotroleja koji prometuju na gradskim linijama vozit će prema voznom redu radnog dana, a od 18 do 24 sati bit će uvedeni dodatni polasci na linijama – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 7A i 8. Vozni red će toga dana biti produžen, pa će tako zadnji polasci gradskih linija biti u 24 sata, dok će noćne linije prometovati po postojećem voznom redu.

Autobusi Autotroleja koji prometuju na prigradskim linijama vozit će prema voznom redu za subotu.

Za vrijeme zabrane prometovanja užim centrom grada, i autobusi javnog gradskog prijevoza prometovat će sjevernim prometnim koridorom – ulicama Žrtava fašizma, Pomerio i F. la Guadrije. Autobusi će se zaustavljati na svim obilježenim autobusnim stanicama na toj trasi, a za sve autobuse u funkciji će biti i autobusno stajalište u Ulice Rade Šupića (ugibalište na mostu kod Konta).

Početno i završno stajalište prigradskih linija bit će na autobusnom terminalu „Delta“, a autobusi će tijekom prometovanja također koristiti autobusna stajališta označena na sjevernom prometnom koridoru.

Za vrijeme trajanja zabrane prometovanja središtem grada, autobusni kolodvor na Trgu Žabica ostat će u funkciji za međugradske linije.

Što se tiče taxi stajališta, za vrijeme zatvorenog prometa u centru grada u funkciji neće biti taxi stajališta na Jelačićevom trgu, Putničkom terminalu i na Žabici, već će privremeno taxi stajalište biti u južnom traku Ulice Ivana Pavla II, nasuprot garaže Zagrad.

Izvor: rijeka2020.eu

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".