Na sjednici je rekapituliran rad Savjeta u 2012. godini

Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama rekapitulirao je svoje prošlogodišnje djelovanje na prvoj ovogodišnjoj sjednici Savjeta. Tajnik Zdravko Lisac je podsjetio da će Savjet, koji je prošle godine održao tri sjednice i 22 radna sastanka, u srpnju obilježiti 15. rođendan. Lisac je ukratko prošao sve aktivnosti Savjeta u 2012. godini. Prošle godine Savjet je izradio stručni elaborat “Ocjena uspješnosti integracije nove ceste D404 u prometnu sliku grada”. Drugi projekt je analiza kružnih raskrižja s osvrtom na njihovuprotočnost i prednosti po pitanju sigurnosti prometa u odnosu na klasična raskiržja. Savjet se prošle godine, kao i u ranijem periodu djelovanja, pozabavio nadogradnjom programa koji uz pomoć GIS tehnologije egzaktno locira mjesto prometnih nesreća. Prošle godine izrađena je stručna recenzija odnosno revizija projekta “Usklađivanje ograničenja brzine s aspekta tehničkih elemenata prometnice na obilaznici Rijeke, dionica: Orehovica-Škurinje. Članovi Savjeta analizirali su sigurnost u prometu na osnovu izvješća koja su podnosili članovi Savjeta.
U 15 godina postojanja Savjet je postao prepoznatljiv po preventivno-edukativnim akcijama. Svakako je najpoznatija akcija “Motociklom u život” koja ima tradiciju dugu osam godina. Druga akcija koju potpisuje Savjet je “Prvi koraci u prometu”. Akcija se provodi u suradnji s Domom mladih i PU primorsko-goranskom, a cilj joj je prometna edukacija školske djece. Savjet se angažira i na osnivanju i školovanju školskih prometnih jedinica. Već 12 godina. Akcija je obišla 31 školu u Primorsko-goranskoj županiji, a prošle godine se obišlo pet škola i obučilo 64 pripadnika prometne jedinice.
Ove godine će se obilježiti devet godina kako Savjet za sigurnost prometa u suradnji s AK Rijeka izdaje časopis Žmigavac. Prošle godine su članovi Savjeta sudjelovali na više stručnih skupova. Savjet je podupro akciju AK Rijeka “Sigurno u prometu”, obilježio Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".