Održano gradsko i županijsko natjecanje “Sigurno u prometu”Osnovna škola Čavle ekipni pobjednici županijskog natjecanja iz poznavanja prometnih propisa i vještine upravljanja biciklom

Dom mladih i dvorana Dinko Lukarić bili su 03. svibnja 2017. domaćini 25. županijskog i gradskog natjecanja učenika osnovnih škola iz poznavanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila te vještine upravljanja biciklom ”Sigurno u prometu”. Organizator i provoditelj županijskog natjecanja je Autoklub Rijeka u suradnji s Hrvatskim autoklubom, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Domom mladih, Policijskom upravom PGŽ a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke te sponzora TIA partner d.d.

Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Završne upute prije početka vožnje
Završne upute prije početka vožnje

Samo natjecanje provodi se na više razina, najprije se održavaju školska natjecanja učenika za izbor ekipe škole. Pobjednička ekipa od dvije djevojčice i dva dječaka upućuje se na natjecanje na županijskoj razini za ekipu temeljnog autokluba. Županijska natjecanja organiziraju temeljni autoklubovi.

Teorijski dio natjecanja odvijao se u informatičkoj učionici Doma mladih gdje su natjecatelji na računalima rješavali testove Hrvatskog autokluba. Nakon toga zaputili su se ka dvorani Dinko Lukarić gdje je na postavljenom poligonu proveden praktični dio natjecanja, a sve pod budnim okom komisije sastavljene od prometnih policajaca i volontera Autokluba Rijeka.

Cilj i svrha provedbe prometnog odgoja u školama, te održavanja ovog natjecanja su odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla.
Svoje poznavanje prometnih i sigurnosnih pravila kao i vještine upravljanja biciklom odmjerili su učenici petih razreda 11 osnovnih škola Rijeke i županije. Ekipe škola sastoje se od 2 učenika i 2 učenice pod vodstvom mentora.

Rezultati
Dio ekipe OŠ Čavle, županijski pobjednici natjecanja

Najbolje rezultate na nivou Primorsko-goranske županije postigli su: 

 1. OŠ Čavle, Čavle, mentor: Mira Fafanđel
 2. OŠ Trsat, Rijeka, mentor: Neven Jerčinović
 3. OŠ Mrkopalj, Mrkopalj, mentor: Dolores Šegota

Najbolje pojedinačne rezultate – dječaci, postigli su:

 1. Borna Ružić, OŠ Trsat, Rijeka
 2. Fabijan Zaharija, OŠ Čavle, Čavle
 3. Luka Matković, OŠ Mrkopalj, Mrkopalj

 Najbolje pojedinačne rezultate – djevojčice, postigle su:

 1. Lucija Kovačić, OŠ Mrkopalj, Mrkopalj
 2. Nika Zaharija, OŠ Čavle, Čavle
 3. Laura Vlastelica, OŠ Gornja Vežica, Rijeka
Pobjednici natjecanja na nivou grada, OŠ Trsat
Pobjednici natjecanja na nivou grada, OŠ Trsat

Najbolje rezultate na nivou Grada Rijeke postigli su

 1. OŠ Trsat, mentor: Neven Jerčinović
 2.  OŠ Gornja Vežica, mentor: Vladimir Došen
 3. OŠ Brajda, mentor: Igor Glavić

Najbolje pojedinačne rezultate – dječaci, postigli su:

 1. Borna Ružić, OŠ Trsat, Rijeka
 2.  David Arelić, OŠ Trsat, Rijeka
 3. Luka Rukavina, OŠ Brajda, Rijeka

Najbolje pojedinačne rezultate – djevojčice, postigle su:

 1. Laura Vlastelica, OŠ Gornja Vežica, Rijeka
 2. Valentina Devčić, OŠ Trsat, Rijeka
 3. Nicol Milohnić, OŠ Kozala, Rijeka

Tri najbolje plasirane škole u županijskom natjecanju kao nagradu dobile su bicikle i zaštitne kacige koje su darovali Primorsko – goranska županija, Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama – PGŽ i Autoklub Rijeka kako bi se i budućim naraštajima omogućio što kvalitetniji rad i priprema za natjecanja na svim razinama.

Borna Ružić, Fabijan Zaharija, Lucija Kovačić i Nika Zaharija čine ekipu Autokluba Rijeka koja će predstavljati Primorsko-goransku županiju na državnom natjecanju koje se ove godine od 23.-26. svibnja održava u Zadru.

Testove za državno natjecanje i elemente na vježbalištu priprema i određuje Hrvatski autoklub. Vrednovanje rezultata propisano je odredbama istoga Pravilnika. Natjecanje organizira i provodi državno povjerenstvo koje imenuje ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje uz prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanje i športa.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".