Od 24 roditelja, tek ih je sedmero pravilo smjestilo dijete u automobil

Roditelji još uvijek ne znaju čemu služe dječje autosjedalice. Autoklub Rijeka je napravio malu, neformalnu inspekciju pred dječjim vrtićem »Galeb« na Vežici. Rezultati su poražavajući. Od 24 kontrolirana automobila odnosno roditelja koji su došli u vrtić po svoje dijete, tek je sedmero roditelja djecu smjestilo i vezalo sigurnosnim pojasom po pravilima i u skladu sa zakonom.
Dvoje roditelja smjestilo dijete na prednje sjedalo. Sedmero roditerlja odlučilo se smjestiti djecu na stražnje sjedalo. Nevezano i bez sjedalice. Dvoje roditelja vezalo je pojasom djecu na stražnjem sjedalu, no nisu ih stavili u stolicu jer stolice nije bilo. U dva automobila nalazile su se stolice, no roditelji nisu smatrali potrebnim da svoje najmilije smejste u sigurnu stolicu. Četvero roditelja misli da je dijete dovoljno smjestiti u dječju stolicu, ali ne i vezati. Preostalih sedmero roditelja zaslužilo je pohvale jer su djecu u stolici vezala pojasom. Dakle, neformalna inspekcija je detektirala tek 30 posto roditelja koji adekvatno brinu o djeci.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".