Flota vozila za pomoć na cesti

Autoklub Rijeka podnio je prigovor Autocesti Rijeka – Zagreb zbog incidenta na riječkoj zaobilaznici kada su djelatnici ARZ onemogućili uklanjanje neispravnog vozila kod tunela Škurinje 1 te ugrozili sigurnost prometa koja je ionako bila smanjena zbog mraka i olujnog nevremena.

Naime, po pozivu člana HAK-a da mu je vozilo u kvaru i da temeljem članskih prava traži vuču neispravnog vozila, HAK je na intervenciju poslao naše vučno vozilo. Nalog za intervenciju je zaprimljen u 21,30 sati, a naše interventno vozilo stiglo je u pomoć u 21,50 sati. Iza vozila u kvaru stajalo je vozilo ophodnje ARZ te nije dopustilo našem vozilu da intervenira. O tome je obaviješten vlasnik vozila u kvaru. U međuvremenu je došlo i drugo vozilo u ophodnji i djelatnici ARZ naređuju našem vozaču da napusti mjesto intervencije jer su oni pozvali »Oryx asistenciju« za prijevoz. Naš vozač, ne želeći raditi probleme, krenuo je u bazu. Međutim, na inzistiranje vlasnika vozila i HAK-a, vraća se na mjesto intervencije i tamo zatiče »Oryxov« kamion. Tek nakon telefonske intervencije policije oko 23,30 sati naš vozač je nesmetano nakrcao vozilo u kvaru na vučno vozilo.

»Temeljem Zakona o cestama i Zakona o sigurnosti prometa na cestama dužni ste voditi brigu i poduzimati primjerene mjere glede omogućavanja odvijanja sigurnog i nesmetanog prometa, poduzimati hitne mjere uklanjanja vozila s kolnika da se ne dovedu u opasnost drugi sudionici u prometu… Vaši djelatnici sat i 40 minuta onemogućavaju uklanjanje vozila sa ceste i stvaraju dodatnu zakrčenost ceste koncentrirajući na mjestu intervencije uz vozilo u kvaru još ophodno vozilo, dva vučna vozila te vozilo kojim je član HAK-a morao ponovo dolaziti na mjesto intervencije«, stoji u našem prigovoru upućenom ARZ.

Upozoravamo da su uz ugrožavanje sigurnosti prometa djelatnici ARZ-a ugrozili ustavno i zakonsko pravo člana Autokluba da koristi članska prava. U slučaju ponavljanja ovakvih situacija bit ćemo prisiljeni sudskim putem tražiti zaštitu zajamčenog prava na udruživanje i zaštitu prava članova Hrvatskog autokluba/Autokluba Rijeka.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".