U petak 30.05.2014. u školskoj sportskoj dvorani Matulji u organizaciji Policijske postaje Opatija sukladno Nacionalnom preventivnom programu „Zajedno više možemo“ održana je provedba II komponente navedenog preventivnog programa pod nazivom „Sajam mogućnosti“.

Cilj je Sajma mogućnosti da se učenici četvrtih razreda osnovnih škola, sveukupno njih dvjestotinjak, upoznaju sa radom kulturno-umjetničkih, sportskih i drugih udruga koje se bave organizacijom slobodnog vremena djece i učenika na način da udruge predstave svoj rad učenicima putem prigodno postavljenih štandova, nastupima i prezentacijama kako bi se time iniciralo djecu da svoje slobodno vrijeme provedu kroz prigodne aktivnosti koje im se nude, a što u konačnici ima za cilj odvraćanje djece od društveno neprihvatljivih ponašanja.

– Učenici četvrtih razreda naša su ciljana publika upravo zbog toga što su stručnjaci procijenili da ta djeca još uvijek nisu uključena u problematična ponašanja poput vršnjačkog nasilja, zloporabe alkohola i droga, vandalizma i drugih oblika rizičnog ponašanja, ali su dovoljno zrela da prepoznaju pozitivne posljedice bavljenja sportom i kulturom, objasnio je načelnik PP Opatija Damir Brnas.

Pijane naoćale

Jedna od udruga na Sajmu mogućnosti je i AUTOKLUB RIJEKA s programom prometne preventive. Predstavljeni su edukativni crtani filmovi „Minuta u prometu“ i dokumentarni filmovi s prikazom rizičnog ponašanja u prometu sa naglaskom na alkoholizam kao jedan od vodećih uzročnika prometnih nesreća. Alkohol je samo u prošloj godini bio kriv za 13,5 % ili 4549 nesreća.
U tu svrhu na štandu smo predstavili „pijane naočale“ koje su izazvale veliki interes kod djece i njihovih učitelja. Pijane naočale samo su dio programa prometne preventive Autokluba Rijeka kojim se mladima želi upozoriti da ne piju i voze.
Uz štand bio je postavljen i mali poligon na kojem su svi prisutni mogli isprobati pijane naočale te u kontroliranim uvjetima vidjeti kako alkohol djeluje na ljudski organizam.

Uz razgledavanje i prezentaciju udruga učenici su se natjecali u povlačenju konopa, skakanja u vreći te utrkivanju, ali i sportsko-kulturnom programu u kojem su se predstavili različiti klubovi i udruge, pod vodstvom Dražena Turine Šajete. Poseban dio ovog događanja bio je i ‘‘policijski štand’‘ postavljen ispred ulaza u dvoranu, na kojem je prezentirana policijska oprema i tehnika, kako bi se komunikacijom između učenika i policijskih službenika razvio odnos povjerenja.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".