Početkom školske godine i vrtići su krenuli u puni pogon. Prvi korak do vrtića je prijevoz djece do vrtića pa Vas podsjećamo od kolike su važnosti sjedalice za sigurnost djece. U Udruzi Roda ističu da od desetero djece koji bez sjedalice smrtno stradaju ili su hospitalizirani uslijed sudara vozila, čak sedam njih bi preživjelo ili ne bi završilo u bolnici da su bili ispravno vezani u autosjedalici.
Sve dok djeca stradavaju jer se neadekvatno prevoze u automobilu neće biti naodmet podsjetiti na čl. 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zakon nalaže da se djeca do 12 godine voze na stražnjem sjedalu. Dijete do 5 godina u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, koja je za vozilo pričvršćena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu. Dijete starije od 5, a mlađe od 12 godina prevozi se na stražnjim sjedalima na posebnom postolju prilagođenom njegovoj visini tako da se može vezati sigurnosnim pojasom na tri točke vezivanja. Ako se dijete veže sigurnosnim pojasom na dvije točke vezivanja nije potrebno koristiti posebno postolje za sjedenje
Dijete do dvije godine vozač može prevoziti na prednjem sjedalu vozila ako vozilo nema suvozački zračni jastuk ili ako je suvozački jastuk isključen te ako se dijete prevozi u sigurnosnoj sjedalici postavljenoj suprotno od pravca vožnje koja je pričvršćena za vozilo pomoću sigurnosnog pojasa na tri točke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu. Naravno da dijete u posebnoj sjedalici u vozilu mora biti vezano.

 Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".