Znanje i pozitivne navike koje usvojimo u najranijem djetinjstvu primjenjujemo kroz cijeli život. Rukovodeći se ovom tezom Autoklub Rijeka ulaže znatan trud i sredstva u nastanak i provedbu programa i projekata s temom prometne edukacije i razvijanja prometne kulture namijenjenih najmlađima. Jedan od takvih projekata je i glazbena kazališna predstava „Hakove prometne pustolovine“.

„Hakove prometne pustolovine“ već petnaestu godinu za redom, kao prometnu preventivu namijenjenu najmlađim sudionicima u prometu, organizira Autoklub Rijeka i odgojiteljice dječjeg vrtića Rijeka za učenike nižih razreda osnovnih škola Rijeke i okolice. Kroz glazbu i pjesmu, na zabavan način, likovi u predstavi upozoravaju djecu na opasnosti koje vrebaju u prometu, ali i na njihovo ponašanje na cesti. Priču je napisao Mladen Kušec, uglazbio Olja Dešić, a scenografiju izradio Vojo Radoičić. U predstavi glume odgojiteljice iz dječjeg vrtića Rijeka, koje su odlično oživjele maštovite likove. I ovoga puta ostvarena je iznimna suradnja s Odjelom za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, PU PGŽ.

Predstava je prvi put izvedena Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci 15. lipnja 2000. godine i od tada se svake školske godine prikazuje svim učenicima prvih razreda. Do sada, predstavu je pogledalo više od 20.000 prvašića!
Edukativna kvaliteta „Hakovih prometnih pustolovina“ prepoznata je i od strane Ministarstva unutarnjih poslova koje je 2002. godine uvrstilo predstavu u Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa te video kazetu predstave poklonilo dječjim vrtićima u Hrvatskoj.

I ove godine, u četvrtak, 29. i petak 30. listopada 2015., u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku novoj generaciji učenika Autoklub Rijeka darovao je četiri predstave za učenike drugih razreda osnovnih škola te je ovu predstavu u dva dana pogledalo nešto više od 1.000 djece.
Prije početka predstave učenike su pozdravili, ispred Autokluba Rijeka Tomislav Šepić stručni suradnik za prometnu preventivu, te policajka Petra Bosilj iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU Promorsko goranske, koji su učenicima uputili savjete kako se sigurno kretati u prometu i na što treba obratiti pozornost.

Mali dinosaur HAK nije ništa znao o prometu pa su ga o tome poučili prometni policajac, dječak NIKICA, djevojčica KIKICA, vozač bicikla i vozač automobila. Ponovili smo i utvrdili sve što smo učili o prometu. Zaključili smo da su nam dobri prijatelji prometnik, zebra, semafor i prometni znakovi. Neke smo pjesme pjevali zajedno, neke smo pratili pljeskanjem ručica.

Djeca kroz zabavne sadržaje lakše usvajaju znanja, a nadamo se da će roditelji i učitelji iskoristiti ovu predstavu kao povod da s djecom ponove osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu i svojim pozitivnim primjerom pokažu kakvo ponašanje od djece očekuju, jer znanje i pozitivne navike koje usvojimo u najranijem djetinjstvu primjenjujemo cijeli život.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ove predstave: MUP PU Primorsko –Goranska, Grad Rijeka na ustupanju dvorane HKD na Sušaku, Autotrolej – na organiziranom prijevozu djece.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".