Već trinaestu godinu za redom, Autoklub Rijeka organizira kazališnu predstavu „Hakove prometne pustolovine“ s ciljem edukacije najmlađih sudionika u prometu. U četvrtak 17. i petak 18. listopada 2013. godine u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 9 i 10 sati biti će odigrane 4 predstave za učenike drugih razreda osnovnih škola Rijeke i okolice, od Opatije do Kraljevice. Predstava je to koja je trebala biti odigrana ovog proljeća za učenike prvih razreda ali je zbog bolesti odgojiteljica bila odgođena te će biti održana sad u jesenskom terminu.

Predstava je rezultat timskog rada gdje režiju potpisuje Serđo Dlačić, priču je napisao Mladen Kušec, uglazbio je Olja Dešić, a scenografiju je izradio Vojo Radoičić. Odgajateljice iz dječjih vrtića odlično su oživjele maštovite likove: malog izgubljenog dinosaurusa HAK-a, dječaka i djevojčicu koji mu pomažu da preživi u prometu, opasnog vozača i sveprisutnog policajca kojemu je zadatak paziti da svi poštuju prometna pravila i znakove. Kroz glazbu i igru, na zabavan način, likovi u predstavi upozoravaju djecu na opasnosti koje ih vrebaju u prometu, ali i na pravilno i poželjno ponašanje.

Najmlađi kroz zabavne sadržaje lakše usvajaju znanja, a to je prilika da roditelji i učitelji iskoriste ovu predstavu kao povod da s djecom ponove osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu i svojim pozitivnim primjerom pokažu kakvo ponašanje od njih očekuju. Do sada, predstavu je vidjelo više od 15.000 djece, a nadamo se da će HKD i ove godine ispuniti dječji smijeh i pjesmice iz  edukativne predstave „Hakove prometne pustolovine“!!!

Zahvaljujemo svima koji su pomogli ostvarenje ovogodišnje izvedbe: prvenstveno Croatia osiguranju d.d., Gradu Rijeci za ustupanje prostora HKD, Odjelu za sigurnost cestovnog prometa MUP-a koji će se pobrinuti da sve prođe u najboljem redu, te Autotroleju d.o.o. na organiziranom prijevozu djece.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".