Od 01. srpnja 2016. godine na području grada Rijeke ponovno djeluju Prometne jedinice mladeži, projekt koji su zajednički, temeljem zakonskih propisa, organizirali Autoklub Rijeka, Grad Rijeka i Policijska uprava primorsko-goranska. Prometne jedinice mladeži tijekom mjeseca srpnja i kolovoza obavljati će poslove nadzora nepropisnog parkiranja i dostave te prometa pješaka, kao i tjelesno upravljanje prometom te pružanje osnovnih informacija turistima.

PMJ

Prometne jedinice mladeži već su djelovale na području grada Rijeke u razdoblju od 1971. do 2011. godine te su nakon pet godina stanke, na inicijativu Autokluba Rijeka u suradnji s MUP-om i Gradom Rijeka ovog ljeta ponovno na našim prometnicama.

Tim povodom srijedu 30. lipnja Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Igor Načinović i savjetnica za tehničku kulturu u Odjelu za sport i tehničku kulturu Eugenija Perić primili su u Salonu Grada Rijeke 24 pripadnika ponovno oformljene Prometne jedinice mladeži.

PMJ OBI

S pripadnicima Prometne jedinice mladeži na primanje su došli i Boris Skeledžić, načelnik Odjela sigurnosti cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske, Boris Barić, policijski službenik za preventivu Prometne policije Rijeka, Mile Perić, tajnik Autokluba Rijeka te Tomislav Šepić, stručni suradnik za prometnu preventuvu u Autoklubu Rijeka.

PMJ - Tajnik

Načelnik Boris Skeledžić u ime Policijske uprave primorsko-goranske zahvalio se Gradu Rijeci i Autoklubu Rijeka što su prepoznali potrebu za ponovnim organiziranjem Prometne jedinice mladeži te podržali ovaj projekt.

Sukladno odluci o organiziranju Prometne jedinice mladeži na području Grada Rijeke, pripadnici prometnih jedinica osposobljavaju se u policijskoj upravi po posebnom programu koji uključuje teoretsko i praktično znanje. Pripadnici prometne jedinice mladeži, mogu biti učenici završnih razreda srednjih škola s navršenih 16. godina.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".