„Hakove prometne pustolovine“ kazališna je predstava, koju već trinaestu godinu za redom, kao prometnu preventivu namijenjenu najmlađim sudionicima u prometu, organizira Autoklub Rijeka za učenike nižih razreda osnovnih škola, od Opatije do Kraljevice. Kroz glazbu i pjesmu, na zabavan način, likovi u predstavi upozoravaju djecu na opasnosti koje vrebaju u prometu, ali i na njihovo ponašanje na cesti. Priču je napisao Mladen Kušec, uglazbio Olja Dešić, a scenografiju je izradio Vojo Radoičić.  U predstavi glume odgojiteljice iz dječjeg vrtića Rijeka, koje su odlično oživjele maštovite likove. I ovoga puta ostvarena je iznimna suradnja s Odjelom za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, PU PGŽ.

U četvrtak, 17. i petak, 18.10.2013. na programu su bile četiri predstave za učenike drugih razreda osnovnih škola iz Rijeke i okolice, od Opatije do Kraljevice, te je ovu predstavu u dva dana pogledalo nešto više od 1250 djece, što je preko 50% učenika drugih razreda u PGŽ.

Prije početka predstave učenike su pozdravili Tomislav Šepić, ispred Autokluba Rijeka, te policajaci Jure Jurković i Petra Bosilj iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU Promorsko goranske, koji su prvašićima uputili savjete kako se sigurno kretati u prometu i na što treba obratiti pozornost.

Mali dinosaur HAK nije ništa znao o prometu pa su ga o tome poučili prometni policajac, dječak NIKICA, djevojčica KIKICA, vozač bicikla i vozač automobila. Ponovili smo i utvrdili sve što smo učili o prometu. Zaključili smo da su nam dobri prijatelji prometnik, zebra, semafor i prometni znakovi. Neke smo pjesme pjevali zajedno, neke smo pratili pljeskanjem ručica.

Djeca kroz zabavne sadržaje lakše usvajaju znanja, a nadamo se da će roditelji i učitelji iskoristiti ovu predstavu kao povod da s djecom ponove osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu i svojim pozitivnim primjerom pokažu kakvo ponašanje od djece očekuju, jer znanje i pozitivne navike koje usvojimo u najranijem djetinjstvu primjenjujemo cijeli život. Rukovodeći se ovom tezom, Autoklub Rijeka ulaže znatan trud i sredstva u nastanak i provedbu programa i projekata s temom prometne edukacije, te  razvijanje prometne kulture namijenjene najmlađima.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ove predstave:  Croatia Osiguranje d.d, MUP PU Primorsko –Goranska, Grad Rijeka, Autotrolej- na organiziranom prijevozu djece.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".