Od 5.-8. rujna u Norveškom Lillestrom-u  u blizini Osla u organizaciji Svjetske automobilističke federacije (FIA) održano je 29. Europsko natjecanje edukacije iz poznavanja prometa i prometnih pravila “Sigurno u prometu”. Ovogodišnji domaćin natjecanja bio je Norveški autoklub NAF.

U konkurenciji 22 ekipe europskih država, reprezentacija Hrvatske, Ekipa HAK-a zauzela je visoko 10. mjesto u ukupnom poretku. Svaka ekipa  sastojala se od 4 učenika,  2 djevojčice i 2 dječaka a među natjecateljima bio je i Nino Šafar iz OŠ Trsat. Podsjetimo, Sigurno u prometu akcija je u kojoj se učenici petih i šestih razreda osnovnih škola natječu u teoretskom znanju o prometu i praktičnoj vožnji bicikla na posebno pripremljenom poligonu.

Nino Šafar iz OŠ Trsat na Europskom natjecanju u Norveškoj

U Hrvatskoj je ovom akcijom 2014. godine obuhvaćeno preko 3000 djece. Najbolji učenici i učenice sudionici ovog Europskog prvenstva znanjem i vještinama u snalaženju u prometu iskazali su se na ranije održanim zahtjevnim školskim, županijskim i državnim natjecanjima te su kao najbolji od najbolji od najbolji stigli u Norvešku braniti boje svojih država.

 

 Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".