U subotu 07.09.2013. održala se kroz medije dugo najavljivana akcija prometne preventive “Sigurno i vješto u prometu”. Tradicionalno, 15. godinu zaredom, povodom početka školske godine i ponovnog pojavljivanja djece u prometu a pogotovo onih koji prvi put kreću u školske klupe akcija se provodi s ciljem senzibiliziranja javnosti posebno vozača na povećanje tolerancije i kulture u prometu te povećanog opreza, upozorenja na skori početak školske godine te edukacije roditelja.

Na otvaranju programa djecu i njihove roditelje pozdravili su Tomislav Šepić ispred Autokluba Rijeka kao organizatora ove manifestacije te Jure Jurković iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU Primorsko-goranske.

Najmlađim sudionicima akcije bila je to prilika da kroz igru, zabavu i druženje s vršnjacima nauče prve korake u prometu i kako se ponašati. Neki od nji prvi su se put u životu susreli s prometnim znacima, policijom, vožnjom na poligonu… Prilikom prijave za sudjelovanje svako dijete dobilo je na poklon prigodne darove HAK-a i Autokluba Rijeka a po završetku vožnje na postavljenom poligonu i medalju kao priznanje na nastup i sudjelovanje u akciji.

Osim učenja, druženja, igre i zabave djeca i roditelji imali su prilike razgledati policijska vozila; motor, presretač i službeno vozilo.

Nakraju, za one najstarije, održana je utrka u brzini i spretnosti a trojica prvoplasiranih primili su zaslužene pehare koje im je uručio Tajnik Autokluba Rijeka; mr.sc Mile Perić. Uz pehare uručene su im i nagrade sponzora Karting centra Preluk za vožnju na karting stazi.

Poredak utrke ubrzanja i spretnost:

1. Martin Valenčić Bobanović

2. Filip Dabić

3. Paulo Sobol

Djecu i njihove roditelje kroz program je vodio legendarni Joso Krmpotić.

Sponzori ovogodišnje akcije bili su: Promorsko-goranska Županija, Grad Rijeka, Croatia Osiguranje d.d, Jamnica d.d, Karting Centar Preluk

Mediski pokrovitelji: Radio Rijeka, Primorski radio, Radio Korzo, Novi list, Rijeka Klik

Svim školarcima želimo sigurnost u prometu i uspješnu školsku godinu!Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".