Topliji dani i lijepo vrijeme znače i pojavljivanje motorista u većem broju na našim prometnicama.
Povodom toga na riječkom Korzu organizirana je prometno preventivna akcija Sigurno u na 2 kotača koju već drugu godinu zaredom zajednički organiziraju MUP PU Primorsko-goranska, uz pomoć Autokluba Rijeka, Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije i Oldtimer kluba Rijeka.
Cilj i misija ove akcije je povećanje sigurnosti motorista u prometu kroz preventivno djelovanje tj. razvoj prometne kulture i tolerancije te smanjiti velik broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama, u kojima vozači na dva kotača imaju vrlo velik udio.
Učestalo upozoravanje i senzibilizacija svih sudionika u prometu te javnosti uopće može i mora dovesti do cjelokupne promjene stavova i ponašanja u prometu.

U četvrtak 03. travnja 2014. organizirana je konferencija za medije na kojoj su nazočili predstvnici organizatora; načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU PG Boris Skeledžić, tajnik Autokluba Rijeka mr. sc. Mile Perić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu PGŽ dr.med Davor Vukobrat, predstavnik JVP Grada Rijeke te koji su prisutne upoznali s aktivnostima koje se provode povodom ponovnog pojavljivanja većeg broja motociklista u prometu.

Boris Skeledžić (MUP), Joso Krmpotić, Davor Vukobrat (ZHM PGŽ), Mile Perić (AK Rijeka)

Glavni dio manifestacije Sigurno na 2 kotača održao se je u utorak 08. travnja 2014. na riječkom Korzu s početkom u 11.00 sati. MUP PU Promorsko-goranske izložila je svoja vozila (presretač, vozilo za uviđaje prometnih nesreća, motor) koja su građani mogli razgledati, postavili simulator vožnje motocikla te info pult gdje su svi zainteresirani mogli dobiti uvid u stanje svojih prometnih prekršaja i eventualnih kaznenih bodova.

Autoklub Rijeka građama je prikazao simulator prevrtanja kojeg su svi zainteresirani mogli isprobati i vidjeti što znači prevrnuti se na krov u sigurnim uvjetima. Također bio je postavljen poligon s prezentacijom pijanih naočala gdje su ih naši građani mogli isprobati. Prisutna je biti i naša služba članstva gdje su vozači motornih vozila imati prilike upoznati se s pogodnostima članstva u HAK-u/AK Rijeka te razgledati vozila službe tehničke pomoći na cesti.

Demonstracija JVP Grda Rijeka i Zavoda za hitnu medicinu spašavanja unesrećenog

Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeka i Zavod za hitnu medicinu PGŽ imali su izložena svoja interventna vozila te zajednički građanima kroz dvije pokazne vježbe predstavili izvlačenje unesrećenih iz vozila u prometnoj nesreći.

Također održana su predavanja o prometnim nesrećama, kako se ponašati i kako postupati u slučaju prometne nesreće.

Ovakve akcije imaju za cilj podizanje svijesti za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu te podizanje razine cestovne sigurnosti.

Akcija Sigurno na 2 kotača završila je, kako i priliči, moto defileom moto udruga Primorsko-goranske županije.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".