Danas počinje nova školska godina. S početkom školske godine ponovno se djeca u prometu pojavljuju u velikom broju i kao putnici i kao pješaci . Među njima i jedna nova generacija- prvašići. Zadaća svih sudionika u prometu je omogućiti im što sigurniji put do škole. Podsjećamo vozače da s povećanom pažnjom voze u blizini škola, dječjih vrtića, kad prolaze pokraj grupe djece.

Zaštitimo djecu u prometu:

KAO PUTNIKE – prevozimo ih na zadnjem sjedištu,  mlađe od 5 godina vezane u pričvršćenoj dječjoj autosjedalici, a starije vezane sigurnosnim pojasom.

KAO PJEŠAKE – naučimo ih da se na kolniku ne smiju igrati, da se kreću nogostupom, a kolnik prelaze na obilježenom pješačkom prijelazu.

KAO VOZAČE – ne dozvolite djetetu da upravlja biciklom na cesti ukoliko nije u školi osposobljeno za upravljanje biciklom i ne posjeduje potvrdu o osposobljenosti, te ukoliko nema biciklističku kacigu.

Odgoj kreće od kuće pa budimo primjer našoj djeci jer djeca kopiraju nas starije. Mladi stečeno znanje vrlo često prenose i na starije generacije, a iskustva u svijetu su pokazala da kao odrasli sudionici u prometu imaju manje nezgoda oni koji su u doba djetinjstva i mladosti kroz sistematski prometni odgoj usvajali određene vještine, navike i stavove neophodne za sigurnije kretanje u prometu.

Cilj  kojeg zastupamo je završiti školsku godinu bez ijednog stradalog djeteta u prometu!Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".